A Little to the Left

thumbnail

Voor de opruimers

Ik kan wel toegeven dat ik best wel een geordend persoon ben die niet houdt van rommel en spullen in elke hoek van het huis. Zo’n mensen zijn er blijkbaar meer en hebben de lust om alles op te ruimen. Zo erg is het bij nog net niet, maar ik wilde best wel aan de gang gaan met de game A Little to the Left. Het spel verscheen eerder al voor de PC en is nu ook voor de Xbox Series en PlayStation 5 verkrijgbaar.

Soms kun je een concept niet simpeler maken dan het is. A Little to the Left is zo’n concept dat je in een paar zinnen uitgelegd hebt. In deze game ruim je op, sorteer je voorwerpen van groot naar klein, zet je alles netjes recht en creëer je volgorden zoals het hoort. Een bakje waar je spulletjes in moet doen, dat doe je netjes zodat alles precies goed ligt waarmee elke vierkante centimeter benut is. Maar het moet ook kaarsrecht liggen en als een puzzel in elkaar passen. Het spel is bijna ziekmakend. De puzzels zijn op zich niet moeilijk, maar des te ontspannend en bevredigend. Want wat is nu lekkerder dan alles op orde brengen zou je zeggen? Het spel kent meer dan 100 puzzels met daarbij nog een archief met nog wat extra puzzels. Alles is verdeeld over een vijftal chapters, ook wel een soort van categorieën, zoals voedingswaren die je moet sorteren en opruimen, of bepaalde andere voorwerpen zoals gereedschappen. Hang schilderijen recht, leg potloden bij de juiste kleur en zet patronen tegen elkaar aan waarmee een bepaalde tekening vorm krijgt. Je bent in dit spel uren aan de gang. Wil je wat gameplay van dit spel zien? Kijk dan op ons YouTube-kanaal voor de video.

Ik kom er niet uit…

Heb je echter een puzzel waar je geen trek in hebt of die te veel inspanning kost? Dan kun je vragen om een hint of simpelweg de puzzel overslaan. Je kunt een overzicht vinden van alle levels, dus je kunt ze later nogmaals spelen. Alles draait om observeren, dus je moet soms even kijken naar wat de bedoeling nu daadwerkelijk is, want soms is er best wel wat uitdaging te vinden in deze game. Er zijn zelfs levels waarin je meerdere oplossingen kunt vinden. Er is daarnaast een kat aanwezig die je soms in de weg kan lopen of haar poot uitsteekt en een envelop verplaatst. Echt irritant wordt het nooit.

Wel irritant is het gevoel aan m’n spieren en handen dat ik van de game kreeg. Om de een of andere reden voelt het zeer inspannend wanneer je constant zo precies bezig bent met alles. Het voelt vermoeiend aan wanneer je constant met de stick aan het bewegen bent en op de een of andere manier voelt het spel zwaar aan na ‘n uurtje spelen. Het lijkt dan ook alsof je een button-basher gespeeld hebt, terwijl je eigenlijk best rustig bezig bent. Die precisie die de game soms verlangt, maakt het zowel mentaal en fysiek nog best wel vermoeiend en inspannend dus. Vooral de cursor die je over het scherm heen beweegt vergt veel energie. Of de game dan ook altijd ontspannend is, is bij mij wat twijfelachtig. De gameplay en graphics zijn dat overall sowieso wel en de sfeer van het spel is zeer rustgevend. Men zet je niet onder druk met time-limits of iets dergelijks, waarmee je dus overal de tijd voor kunt nemen. De soundtrack van het spel overheerst nogal bij de rust die je ervaart bij het spel, maar die kun je gelukkig in volume zachter instellen.

A Little to the Left is een qua ambiance rustgevende game maar kent ook een vermoeiende gameplay door alle puzzels waarbij je intens aan het bewegen en klikken bent. Het organiseren, sorteren, stapelen en indelen van spulletjes eist z’n tol na wat tijd spelen maar dat kan ook aan mij hebben gelegen. Grafisch oogt het spel redelijk steriel maar wel vrij strak en speels. De puzzels zijn gevarieerd, al zou je dat misschien niet verwachten en met de vele levels en de archiefpuzzels ben je uiteindelijk toch wel ‘n uur of 2 tot 5 bezig (afhankelijk van hoe snel je een hint vraagt of levels skipt). Daarnaast is er ook nog de dagelijkse uitdaging die je kunt spelen. Voor casual spelers is dit dan ook de perfecte bezigheid. Zolang je interesse gewekt wordt bij dit genre, dan zal het spel je zeker niet teleurstellen, maar wees wel goed voorbereid met je verwachtingen bij dit genre.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Puzzel | Release: 15-02-2024 | Uitgever: Secret Mode | Ontwikkelaar: Max Inferno
  Graphics: 6.5 | Geluid: 5.5 | Gameplay: 6.5 | Besturing: 6.5 | Replay: 8.0
  7.5
  + Ontspannend ordenen
  + Rustgevende sfeer en graphics
  + Genoeg levels en content
  - Puzzels zorgen soms voor pijnlijke vingers
  - Soundtrack in eerste instantie overheersend hard
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx