Zombieland: Headshot Fever Reloaded

thumbnail

Met de lancering van de PSVR2 krijgen we ook te maken met een groot aantal ports van bestaande VR titels. Zombieland: Headshot Fever Reloaded is een verbeterde versie van Zombieland: Headshot Fever die twee jaar geleden uitkwam voor de Quest en andere PC VR sets. Zombieland is een on-rails “light gun” arcade shooter zoals bijvoorbeeld House of the Dead en Time Crisis. Maar wat deze game onderscheid van de vele andere zombie games is dat de game gebaseerd is op de Zombieland films. Dit voegt de nodige humor en herkenning toe, maar is het resultaat zijn gewicht in WC rollen waard?

De broer van Woody

In Zombieland: Headshot Fever Reloaded keer je terug naar de wereld van Zombieland en begin je in een uitvalsbasis waar de vier hoofdpersonages uit de film zich hebben gevestigd. De actrice Abigail Breslin keert terug om Little Rock te vertolken, de broer van Woody Harrellson’s, Brett Harrellson, vult Tallahassee in, en we hebben een paar stemacteurs die in de buurt komen van Jesse Eisenberg en Emma Stone. De acteurs doen hun best om de boel netjes aan te kleden. Want uiteindelijk is dit een game waarbij je korte levels kiest en daar zoveel mogelijk punten probeert te scoren. Het maakt het wel makkelijk om de game op te pakken en de introductie van de verschillende speelelementen wordt door de verschillende personages netjes uitgelegd. Grafisch gezien heeft de game ook een flinke update gekregen. De game heeft een toon shader gekregen wat de voorwerpen en personen een zwarte outline geeft en ziet alles er een stuk scherper uit. Het komt zeker niet in de buurt van een game als Horizon. Je handen animeren niet en de levels kunnen er een beetje statisch uitzien.

In je uitvalsbasis kun je zowel bij de schietbaan en bij de pooltafel verschillende missies starten. Elke missie speelt zich af op een andere locatie. Je moet deze succesvol doorlopen door alle zombies uit te schakelen en niet het loodje leggen tijdens je poging. Deze missies zijn elk 1-2 minuten lang en worden naarmate je verder komt steeds moeilijker. Elke moeilijkheidsgraad heeft vier levels, waardoor de game op eerste gezicht maar 16 verschillende levels heeft. Dit is geen groot aantal, maar de game weet zoveel mogelijk waarde uit deze 16 levels te trekken. Je kunt geheime voorwerpen vinden, je tijd wordt bijgehouden en als uitdaging moet je een bepaalde multiplier halen. Als je dit lukt, wordt het level geremixed en ga je er op een andere manier doorheen, met meer zombies en iets meer uitdaging. Dit zorgt er voor dat er al snel 32-40 verschillende missies te vinden zijn in deze titel. Combineer dit met alle uitdagingen en de online leaderboards en je zult deze missies vele malen kunnen spelen zonder dat het gaat vervelen.

Zoveel verschillende zombies

Een on-rail arcade shooter was een genre dat totaal niet meer voorkwam totdat VR langs kwam. On-rail shooters zijn wonderbaarlijk leuk en met de PS VR 2 werkt dit in veel gevallen zelfs beter dan ooit te voren. Je draagt in elke missie namelijk twee wapens. Je pistool heeft een ongelimiteerd aantal kogels en je zult deze regelmatig moeten herladen door de analoge stick naar beneden te drukken en het wapen naar beneden te richten. Het tweede wapen is een shotgun of machinegeweer die veel meer schade doet, maar gelimiteerd is qua ammunitie. Je kunt zelfs beide wapens tegelijk vasthouden en als je de levels een beetje begint te herkennen, weet je ook wanneer je het beste deze wapens kunt inzetten. De zombies zullen je nooit van achteren aanvallen, maar je zult wel links en rechts van je in de gaten moeten houden. Het komt regelmatig voor dat er ineens een zombie naast je staat. Er zijn zelfs verschillende zombies met elk hun eigen aanvallen en tactieken. Zo zijn er zombies die voorwerpen gooien die je uit de lucht moet schieten, zombies die andere zombies een snelheid boost geven en zombies die extra zombies roepen. Er is zelfs een zombie die je niet mag raken, omdat dit je anders strafpunten oplevert.

De game heeft dus flink wat variatie, maar waar de game erg frustrerend kan worden is het combo systeem. Als je namelijk een headshot maakt, krijg je de mogelijkheid om deze combinatie voor te zetten door in slow-mo nog meer headshots te maken binnen een korte tijd. Dit is een erg toffe regel, maar door het gelimiteerd aantal zombies die soms op het scherm komen, kun je deze niet in alle tijden volhouden. Het behalen van de combo kan dus maar op bepaalde plekken in de missies en dit wilt nog wel eens mislukken. Ook het bewegen tussen de verschillende kamers houdt je combo niet vast, waardoor je hem niet kunt doorzetten van de ene naar de andere kamer. Dit legt de focus wel erg snel op het uit je hoofd leren van de missies en iets minder op het snel reageren op wat je op je scherm te zien krijgt. Het maken van headshots levert ook wc-rollen op, weet je deze te raken dan kun je deze inzetten om nieuwe wapens, perks en upgrades aan te schaffen.

Niet een simpele port

Zombieland: Headshot Fever Reloaded is een erg vermakelijke shooter met flink wat uitdaging en content. Grafisch is de game gemiddeld, maar de game heeft een hoop extra elementen en verbeteringen meekregen. Zo krijgen we een extra level, drie nieuwe remixlevels, extra schietbaan-uitdagingen, nieuwe wapens en meer. Adaptieve triggers zorgen voor wapens met verschillende weerstanden wanneer je de trekker overhaalt, en de haptics feedback van de headset zorgt ervoor dat je het voelt als je wordt opgegeten door de zombies. Dit alles maakt dit de bij verre de beste versie van de game die je kunt uitproberen, ondanks dat het weinig nieuws doet.


 • Auteur: Christiaan Ribbens | Genre: First Person Shooter | Release: 22-02-2023 | Uitgever: XR Games | Ontwikkelaar: XR Games
  Graphics: 6.5 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 8.0 | Besturing: 7.5 | Replay: 7.0
  7.2
  + Veel missies en zombies
  + Verslavende gameplay
  + Veel verbeteringen en upgrades
  - Combo's kunnen nog wel eens lastig zijn
  - Je moet levels herspelen
  - Grafisch erg gemiddeld

  4 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Z@3 Redrum
  Lid
  3078
  1 jaar geleden

  De film was fantastisch destijds. Wist niet eens dat er een game van bestond.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx