Zo maar wat leuke online games

thumbnail

www.travian.nl – Travian

Een echt online bouwspel. Het spel is volledig gratis, en biedt ook zonder betaalde opties nog vele uren en uren speelplezier. Het is wel een spel waarbij je veel geduld moet hebben, en tegen aanvallend ingestelde spelers moet kunnen. Het is een tijdrovend spel, althans op de zogenoemde speedservers. Het spel gaat in deze servers drie keer zo snel. Het is verstandig snel aan je grondstoffen, dorpen uitbreiding en legers te werken, want gevaar ligt op de loer. Uiteindelijk kun je in een machtige alliantie komen, waar je contacten legt met andere spelers die je kennis, vaardigheden of grondstoffen kunnen lenen. Het is de bedoeling dat je uiteindelijk een wereldwonder tot niveau 100 hebt gebouwd. Wanneer jou en je alliantie dat is gelukt, dan heb je een jaar lang hard werken gewonnen met dit wereldwonder dat dan staat. Je moet, wanneer je bijvoorbeeld grote graanvelden of een wereldwonder bezit, wel rekenen op zware aanvallen. Het is zelfs mogelijk dat je helemaal ten onder gaat als je niet genoeg gedekt word door je alliantieleden. Er zijn zeer strenge regels om het spelplezier voor iedereen leuk te houden. Zo heeft men iets bedacht voor mensen die meerdere accounts willen, want in veel gevallen op het Internet verboden is. Je mag namelijk op elke server, en dus wereld, een account hebben. In totaal zijn er ongeveer zes werelden. Let er wel op als je erg snel groeit in aantal dorpen, want dan gaat dit per wereld steeds meer tijd kosten en vooral grondstoffen. Je kunt je echt uren en uren vermaken, door bijvoorbeeld het aanvallen van dorpen in je buurt of juist veraf. Het is helemaal aan jezelf wat je doet. Het spel wordt gespeeld door tienduizenden mensen in Nederland, en is tot op de dag van vandaag nog steeds populair.

www.onlinesoccermanager.nl – OSM

Het klinkt als een soap serie, maar dat is OSM niet. Ook in dit voetbalmanager spel worden afkortingen gebruikt. Dit keer speel je wel met officiële namen, officiële clubs en officiële scheidsrechters zoals Dik Jol. Je runt een team, dat je naar een bepaalde doelstelling moet helpen. Dit kan het kampioenschap zijn, maar ook een vierde of tiende plaats. Je krijgt punten in je profiel als je de doelstelling van het bestuur hebt gehaald. Door seizoenskaarten aan te schaffen haal je enig voordeel uit het spel, zoals bijvoorbeeld extra geld, maar ook minder kans om gekickt te worden uit een competitie. Je speelt hier dus met Dida, Valdes, van der Vaart en noem ze allemaal maar. Het spel wordt gesponsord en is opgericht door o.a. Voetbal International. Het spel kent in Nederland enkele honderdduizenden leden, en ook in België tikt het ledenaantal lekker aan. Je hebt zelfs amateurploegen die je kan coachen, tot in de verste uithoeken van de wereld. Mogelijk zit de amateurploeg uit je eigen buurt er in. Er zijn veel dingen mogelijk in OSM. Zo moet je, als je seizoenskaarten hebt, je stadion uitbreiden, meer tactische opties regelen, heb je meer mogelijkheden en zijn er sponsors aanwezig. Het spel biedt een hoop plezier, elke dag weer. Als je ontslag neemt, neemt je respect van andere managers ook sneller af, die kans bestaat. Speel je lang OSM zonder ontslag te nemen, dan krijg je ook sneller je punten en heb je meer kans op leden in je eigen te maken competitie. Competities kun je maken wanneer je premium seizoenskaarten hebt, en ook dan kun je niet clubs uit verschillende landen mixen om in je competitie plaatsen. Andere clubs uit verschillende landen in je competitie is alleen mogelijk in aparte competities. OSM biedt uren speelplezier, en kan in soms enkele minuten al veranderen of klaar zijn voor een bepaalde wedstrijddag. Je kunt je gratis registreren en meer speelplezier krijgen door een kleine vergoeding te betalen.

www.hattrick.org – Hattrick

Een voetbalmanager spel met een behoorlijke diepgang. Het spel kent alleen fictieve spelers en namen, en dus geen bestaande spelers als Ronaldinho, Káka of Messi. De bedoeling van dit spel is dan ook het echt leren kennen van je spelers en ander personeel. Doormiddel van training, opstelling en tactiek kun je doorstromen tot de absolute top. Het is zelfs mogelijk, voor echt goede managers, om je kandidaat te stellen voor het bondscoachschap van je eigen land, of dat van een ander land. Er zijn in totaal meer dan 100 landen geregistreerd bij Hattrick. Hattrick werd gelanceerd op 30 augustus 1997, en viert dit jaar zijn tiende verjaardag. Met elke verjaardag komen er ook nieuwe features en andere veranderingen bij. Dit kan in je voordeel, in de meeste gevallen, maar ook in je nadeel werken als je het spel nog niet zo goed kent. Tegen een kleine betaling maak je het spel voor jezelf een stuk leuker. Zo kun je bijvoorbeeld foto’s zien van je spelers, is het mogelijk om een eigen webpagina te maken en zijn er echt vele tientallen extra features en statistieken die je vrij speelt. Wanneer je beter begint te worden in het spel, kun je uiteindelijk ook een goede baan krijgen bij een federatie. Je moet hiervoor wel supporter hebben, wat tegen een betaling te verkrijgen is en eerder genoemd enkele regels terug. Deze federaties zijn opgericht door mensen, en de meeste federaties zijn redelijk groot. Je kunt ook een eigen federatie oprichten, maar daar zijn wel regels aan verbonden. Verder bieden federaties die groot zijn in het spel een hoop leuke dingen. Zo kun je een vlaggenmast krijgen waar je alle bezochte landen op kunt plakken. Het regelen van internationale vriendschappelijke wedstrijden is dan ook een must have voor veel gebruikers binnen de wereld van Hattrick. Hattrick staat onder gebruikers ook wel bekend als HT. Afkortingen leer je gaande door het spel, maar ook door het contact leggen met andere managers uit bijvoorbeeld je federatie, of je eigen competitie. Je kunt je gratis registreren, en daarna is het geheel aan jezelf wat je met het spel doet. Er zijn bijna geen wachttijden meer. Overigens word Hattrick wereldwijd gespeeld door bijna één miljoen mensen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x