Xbox Series X systeemupdate verlaagt energieverbruik tijdens instant-on mode

thumbnail

We maakten eerder deze week al melding van een systeemupdate voor de Xbox One en Xbox Series console. Naast de niet echt noemenswaardige toevoegingen is echter ook een onbekende verbetering toegevoegd. Via de Twistedvoxel zien we namelijk metingen van het stroomverbruik, waarbij flinke verschillen geconstateerd zijn na de nieuwe software update. Daar waar de Xbox Series X uitstaat, zal de console geen hitte meer opwekken, of een draaiende fan hebben, maar wanneer je de instant-on feature gebruikt, zal de game opgeslagen worden in het geheugen, en zal de console in een rustmodus gaan. Voor de update gebruikte de console nog zo’n 25 tot 28 watt in deze modus, en dat is nu 10 tot 11 watt geworden. De optimalisatie is niet door Microsoft zelf benoemd. Volgens Microsoft zou de update nieuwe dynamische achtergronden toevoegen, en een indicator brengen voor Auto HDR.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box