Xbox-bedenker verontschuldigt zich bij AMD over last-minute overstap naar Intel

thumbnail

Microsoft Xbox-bedenker Seamus Blackley heeft zich alsnog verontschuldigd bij AMD over de overstap die Microsoft maakte met de originele Xbox console naar Intel. Blackley verontschuldigde zich publiekelijk op Twitter bij Lisa Su, de president en CEO van AMD. Hij verklaarde dat er een last-minute wijziging was aangebracht voorafgaand aan de onthulling van de console, die AMD verruilde voor een Intel CPU.

Tot overmaat van ramp zaten de AMD-ingenieurs op de eerste rij bij de presentatie, die Blackley omschreef als “zeer triest”. Nu de Xbox 20 jaar bestaat wil hij alsnog excuses maken naar AMD. De engineers hebben hard gewerkt en veel geholpen bij de ontwikkeling van de console. Tegenwoordig levert AMD wel de chips voor de nieuwe generaties Xbox.

Ik stond op het podium met Bill Gates en op de eerste rij zaten mensen van AMD. Ze waren zeer verdrietig, dat kon je zien. Ik vergeet dat nooit. Ze hadden zoveel geholpen aan de prototypes en demo’s voor de lancering.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box