WRC presented by TOYOTA GAZOO Racing ‘Nexl’ wint kampioenschap 2021 in Athene

thumbnail

Nadat op 8 september de grote finale plaatsvond van het WRC 2021 eSports presented by TOYOTA Gazoo in het Olympic Velodrome te Athene, maken NACON en KT Racing Studio met plezier bekend dat deze is gewonnen door Lohan ‘Nexl’ Blanc.

Tijdens de finaledag, die tegelijk met de EKO Acropolis Rally plaatsvond, werd gestreden in 8 kwalificatierondes en 4 finalerondes in WRC 10, de officiële game van het FIA World Rally Championship. Acht internationale spelers namen het tegen elkaar op om bij de beste vier te eindigen en aldus kans te maken op de titel van WRC 2021 eSports World Champion, evenals een Yaris GR auto, aangeboden door TOYOTA Gazoo Racing, de hoofdsponsor van het seizoen.

Een negende speler plaatste zich via een speciale finale voor spelers uit Griekenland en Cyprus, in samenwerking met Kotsovolos en Cosmote. Via deze weg voegde Zeniou_04 zich bij de competitie met de acht beste WRC-coureurs.

Na een intense dag van races, kwalificeerden de vier coureurs Lohan ‘Nexl’ Blanc, Sami-Joe, Izamuzing en Noel zich voor de finale, die werd gehouden in vier stages van de nieuwe WRC 10: Elva Reverse (Rally van Estland), Acropolis 1987 (Rally of the Gods), Querol Reverse (Rally van Spanje) en Kostanjevac Reverse (Rally van Kroatië). Uiteindelijk won Nexl de competitie door deze 4 stages in 28:03 minuten te voltooien. Met slechts 13 seconden verschil op zijn concurrent Sami-Joe, wist Nexl de leiding te nemen tijdens een zeer bewogen finale
Nexl (24) is geen vreemde in de wereld van sim-racing en competities, aangezien hij eerder al de 2017- en 2019-edities van het kampioenschap won! Dit was naast een geweldige overwinning ook een zoete wraak voor de LDLC OC Race Clutch-speler, aangezien hij tijdens de 2020-finale die in juli 2021 plaatsvond in Ieper, België als tweede eindigde, achter Sami-Joe die hem toen ongeveer 10 seconden te snel af was.

“Ik ben heel bij dat ik deze competitie heb gewonnen, het is niet te geloven. Ik maakte een paar foutjes tijdens de speciale stages, het is een nieuw circuit, een nieuwe race, we hebben allemaal fouten gemaakt,” zei Nexl, met de trofee in handen. “Daarom ben ik doorgegaan met de competitie, ik ben erg trots dat ik de race voor de derde keer heb kunnen winnen en mezelf heb kunnen meten met zulke goede coureurs.”

Als winnaar van eSports WRC 2021, wordt hij beloond met een Yaris GR, aangeboden door TOYOTA Gazoo Racing, hoofdsponsor van het seizoen. De op de tweede plaats geëindigde Sami-Joe Abi Nakhle wint een simulator die werd aangeboden door WRC eSports-partners Fanatec, Playseat en BenQ/Mobiuz, terwijl Dylan Noel een TW Steel-horloge kreeg voor zijn derde plaats.

Bekijk hier de WRC 2021 eSports Final presented by TOYOTA GAZOO Racing:

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx