World of Warships opent tentoonstelling aan boord van de historische HMS Belfast

thumbnail

Imperial War Museums en Wargaming, ontwikkelaar en uitgever van het alom populaire en historisch accurate World of Warships, onthullen vandaag het World of Warships Command Centre aan boord van HMS Belfast. Bezoekers van het onlangs gerenoveerde maritieme oorlogsschip kunnen zich volledig onderdompelen in de wereld van marinegevechten door zelf aan de slag te gaan met World of Warships en World of Warships: Legends op krachtige gaming PC’s en gameconsoles. De tentoonstelling is vanaf 8 juli beschikbaar voor het publiek.

50 miljoen spelersaccounts
World of Warships en World of Warships: Legends zijn free-to-play-games en hebben meer dan 50 miljoen spelersaccounts wereldwijd. De games geven mensen de kans om honderden historische schepen te besturen (waaronder HMS Belfast zelf) in een spannende balans van strategie en realtime gevechten. World of Warships biedt de grootste digitale collectie van historisch accurate schepen en ondersteunt de wereldwijde community van musea en erfgoedsites met in-game content gebaseerd op historische documenten en echte blauwdrukken uit de eerst helft van de 20e eeuw.

Na een lange sluiting die begon in maart 2020, gaat HMS Belfast op tijd voor de zomer weer open met nieuwe tentoonstellingsruimtes en een verbeterd aanbod voor bezoekers aan boord. Vanaf 8 juli kunnen bezoekers van het belangrijkste overgebleven oorlogsschip van de Royal Navy uit de Tweede Wereldoorlog deze nieuwe tentoonstellingen bijwonen, verhalen van bemanningsleden ontdekken en genieten van interactieve ervaringen zoals het World of Warships Command Centre.

John Brown, uitvoerend directeur commerciële diensten en operaties van IWM, zei: “Na een verlengde sluitingsperiode van zestien maanden zijn we verheugd om HMS Belfast deze zomer te heropenen en bezoekers weer te verwelkomen aan boord van dit prachtige oorlogsschip. Het World of Warships Command Centre is een fantastische toevoeging aan het vernieuwde bezoekersaanbod en stelt het publiek in staat op een geheel nieuwe manier met HMS Belfast en zijn geschiedenis om te gaan.”

Victor Kislyi, CEO van Wargaming zei: “Het afgelopen jaar hebben we het voorrecht gehad om samen te werken met marinemusea over de hele wereld en hen te steunen tijdens een immens moeilijke periode. We zijn verheugd dat we een nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan het toch al ongelooflijke aanbod aan boord van HMS Belfast. We kunnen niet wachten om dit historische oorlogsschip opnieuw bezoekers te zien vermaken en onderwijzen.”

Het World of Warships Command Centre is vanaf 8 juli te bezoeken aan boord van HMS Belfast. Klik hier voor meer beelden van de gamekamer in actie.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box