World of Tanks: Xbox One Edition

thumbnail

Van niets naar de grootste online game

5 Jaar geleden werd World of Tanks voor het eerste gereleased in Rusland. Inmiddels heeft World of Tanks meer dan 100 miljoen geregistreerde gebruikers en is nu daarmee veruit de grootste Free-to-Play game. In 2014 kwam de game uit op de Xbox 360 en maakte de game de stap naar de consoles. Nu is het vijf jaar na de originele introductie tijd voor World of Tanks op de Xbox One.

World of Tanks is om te beginnen, heel recht toe, recht aan. De game biedt snelle, korte en vooral hevige potjes, waarbij je in de actie en de spanning wordt meegezogen. Direct na het starten sta je voor een keuze in een wereld aan mogelijkheden: Het kiezen van je eerste tank! Het begint bij het kiezen van een grootmacht uit het tijdperk van de opkomst van de tank. Hierbij kan je onder andere denken aan de Sovjet Unie, de VS, Japan, Groot Brittannië en de Volksrepubliek China. Goed, keuze gemaakt? Stap in je tank en trek ten strijde! Iedere match begint op dezelfde manier: Jij staat met jouw team bij of in de buurt van je teamvlag en rijdt uit. Waar je naartoe rijdt maakt niet zoveel uit, zolang je maar zorgt dat jij de tegenstanders eerder, het liefst vanuit dekking, spot en het vuur opent. De strijd barst los en óf het team van ‘the last man standing’ wint, of degene die succesvol de vlag inneemt wint. De besturing is simpel. Je kan rijden, mikken en vuren, de rest is bijzaak.

Van woestijnvlaktes, tot beboste bergen en van uitgefikte steden tot aan gort geschoten industrieterreinen, de maps bieden een enorme variatie en dwingen je elk potje goed na te denken over je strategie. Rush je snel naar de vijandelijke basis of probeer je vijanden in een hinderlaag te lokken, het is helemaal aan jouw. Het geeft een kick om met je tank dwars door een bos te denderen en een spoor van vernieling achter te laten. De verschillende weeromstandigheden en een dag en nacht cyclus, maakt dat je elke battle anders ervaart.

Tijdens ieder spel dat je speelt verdien je XP en zilver. Met het verdienen van XP en geld speel je upgrades vrij voor je tank en speel je nieuwe tanks vrij. Waar het aanbod van de tanks enorm is, is het aanbod van upgrades aan je tank simpel en oppervlakkig. De game dwingt je simpelweg elke upgrade te kopen om nieuwe tanks vrij te kunnen spelen. In het begin speel je in rap tempo upgrades en nieuwe tanks vrij, maar zeker wanneer je de betere tanks wil vrijspelen kost dit veel tijd, heel veel tijd. Op deze manier probeert de game je te verleiden om via microtransacties gold te laten kopen. Hiermee kan je vervolgens exclusieve tanks aanschaffen. Dit is het punt waar World of Tanks zichzelf echt onderscheid ten opzichte van de meeste Free-to-Play games. De balans tussen de normale tanks en deze exclusieve tanks is goed. Deze betaalde tanks zijn niet beter dan andere tanks, je hebt enkel het voordeel dat je niet uren lang hoeft te grinden om je tank vrij te spelen. Het aanbod in tanks is enorm. Je hebt de keuze uit meer dan 300 tanks en elke tank is tot in de kleinste details nagemaakt. Van de enorme geschutskoepels tot de klinknagels waarmee het pantser vast zit op de tank, het klopt. Elke tank heeft zijn eigen plus- en minpunten; heavy tanks rijden traag, laden nog trager, maar schieten waanzinnig hard en hebben veel bepantsering, andersom geldt dat light tanks harder rijden, sneller herladen en minder damage doen. Heel logisch allemaal, maar de eigenschappen van iedere tank bepalen wel hoe je ermee om moet gaan. Je zal dan ook snel je eigen favoriete klasse en speelstijl ontwikkelen.

Cross platform gameplay

Een primeur voor World of Tanks is dat het de eerste game is met cross platform gameplay. Het is nu mogelijk om op je Xbox One samen te spelen met spelers op de 360. Dus heb jij net als ons het probleem dat je wel een Xbox One bezit, maar je meeste vrienden nog een 360… Geen probleem! Je kan gewoon samen gamen. Om dit mogelijk te maken is er wel de keus gemaakt om de game op 30 fps te laten draaien. Is dit een probleem? Sommige mensen zien 60 fps als een heilige grens, maar ik heb me er geen moment aan gestoord. Grafisch is het spel uiteraard geen hoogstaande game. Het is dan ook geen game die vergelijkbaar is met een Battlefield bijvoorbeeld, al ziet het spel er op de Xbox One vrij vergelijkbaar uit met de PC-versie, op zich dus prima. Echter is dit ook geen aspect wat World of Tanks moet kenmerken en moet onderscheiden van andere games. Het draait dan ook vooral om de online gameplay, welke staat als een huis.

World of Tanks is door het ontbreken van een verhaallijn en de wat gebrekkige diepgang, niet een game die je weken achter elkaar gaat spelen. World of tanks geeft je precies wat het belooft. Korte heftige battles in afwisselende omgevingen met een enorme keuze uit verschillende tanks. De perfecte game om even je frustratie van de dag weg te schieten en weer lekker verder gaan met de dag! Oow ja, hadden we al gezegd dat het gratis is?


Auteur: Andy van Langeraad,"GamesCom 2015 - Guitar Hero, Rainbow Six Siege, Lego en Soedesco" | Genre: Shooter MMO | Release: 15-08-2015 | Uitgever: Wargaming | Ontwikkelaar: Wargaming
Graphics: 8.0 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 8.0 | Besturing: 7.0 | Replay: 9.0
8.0
+ Snelle intense battles
+ Enorme aanbod aan content (tanks, maps)
+ Gratis en cross-platform
- Weinig diepgang
-
-

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x