Warner Bros. Games lanceert MultiVersus

thumbnail

Warner Bros. Games heeft vandaag aangekondigd dat MultiVersus, de free-to-play platform vechtgame, officieel is gelanceerd op PlayStation 5 (PS5) en PlayStation 4 consoles, Xbox Series X|S, Xbox One consoles en PC (Steam en Epic Games Store) met volledige ondersteuning voor cross-play en cross-progression.

MultiVersus is ontwikkeld door Player First Games met productie-ondersteuning en live-management door Warner Bros. Games San Diego. MultiVersus bevat een steeds groter wordend roster van populaire personages gebaseerd op Warner Bros. Discovery-franchises, en vanaf vandaag brengt Season 1: Puns & Villainy nieuwe speelbare vechters in de mix met DC Super-Villain The Joker, Jason Voorhees uit de Friday the 13th horrorfilmfranchise en Banana Guard uit Adventure Time, samen met Agent Smith uit de The Matrix-filmreeks, die zich later in het seizoen bij de cast voegt.

MultiVersus lanceert met de toevoeging van een geheel nieuwe PvE (Player vs. Environment) modus genaamd Rifts met onverwachte wendingen die een andere manier bieden om de game te ervaren buiten competitieve PvP (Player vs. Player) wedstrijden. De leuke gevechten in de game spelen zich verder af tegen de achtergrond van verschillende opnieuw vormgegeven omgevingen, waaronder nieuwe maps geïnspireerd op de tekenfilmseries Dexter’s Laboratory en The Powerpuff Girls, die nu beschikbaar zijn.

“Met de officiële lancering van MultiVersus bieden we spelers een free-to-play spelervaring met een geweldige en groeiende line-up van iconische Warner Bros. Discovery-personages om uit te kiezen”, zegt David Haddad, President, Warner Bros. Games. “Onze missie is om het spel leuk en toegankelijk te maken voor zowel casual als competitieve spelers met steeds betere gameplay-elementen om solo of met vrienden van te genieten”

“Het is een droomproject voor ons team en we kunnen niet enthousiaster zijn om MultiVersus officieel te lanceren,” vertelt Tony Huynh, medeoprichter en gamedirecteur van Player First Games. “Met zo’n uitgebreide selectie geliefde personages hebben we veel zorg besteed aan elke vechter, zodat elke vechter zich speciaal voelt door de manier waarop hij eruitziet en aanvoelt, maar ook door zijn unieke moveset en vechtmechanisme. En met onze PvE-modus, Rifts, nu naast PvP, hebben we meer manieren om MultiVersus te spelen, in combinatie met onze op maat gemaakte rollback netcode om online gameplay te ondersteunen, waardoor het voor alle spelers makkelijker is om te genieten van een naadloze ervaring.”

The Joker (DC), Jason Voorhees (Friday the 13th), Banana Guard (Adventure Time) en Agent Smith (The Matrix) voegen zich bij Batman, Superman, Wonder Woman, Harley Quinn en Black Adam; Shaggy en Velma (Scooby-Doo); Bugs Bunny, Tasmanian Devil aka. Taz, en Marvin the Martian (Looney Tunes); Arya Stark (Game of Thrones); Tom & Jerry (Tom and Jerry); Finn the Human en Jake the Dog (Adventure Time); Steven Universe en Garnet (Steven Universe); Iron Giant (The Iron Giant), LeBron James (Space Jam: A New Legacy); Rick Sanchez en Morty Smith (Rick and Morty); Gizmo en Stripe (Gremlins); en een buitengewoon origineel wezen genaamd Reindog, om het huidige rooster af te ronden, met meer vechters die zullen worden toegevoegd als onderdeel van toekomstige seizoensupdates.

MultiVersus kan op verschillende manieren worden gespeeld en lanceert met een reeks modi die online en lokaal beschikbaar zijn. Rifts biedt een PvE-ervaring met eindbaasgevechten, minigames en unieke beloningen, terwijl het dient als een manier voor spelers om mechanieken te leren, personages te testen en vaardigheden aan te scherpen, of ze nu solo spelen of samen met een vriend online. MultiVersus is ook mogelijk via de coöperatieve modus 2 vs. 2 in teamverband, 1 vs. 1 wedstrijden, free-for-all voor 4 spelers, coöp vs. A.I., aangepaste online lobby’s, The Lab (oefenmodus), tutorials en lokale wedstrijden voor maximaal vier spelers.

De dynamisch veranderende Dexter’s Laboratory-kaart en de City of Townsville-kaart, waarin de The Powerpuff Girls-hoofdschurk Mojo Jojo is verwerkt, worden vergezeld door de Batcave (DC), Tree Fort (Adventure Time), Scooby’s Haunted Mansion (Scooby-Doo), Sky Arena (Steven Universe) en andere beschikbare locaties voor spelers.

In MultiVersus is elke vechter uitgerust met een uitgebreide set vechtmechanieken, in combinatie met verbeterde visuals en belichting die een sterke nadruk leggen op de personages om spelers dichter bij de actie op het scherm te brengen. De game maakt ook gebruik van een op maat gemaakte rollback netcode om online spelen en matchmaking te ondersteunen.

Daarnaast heeft MultiVersus toptalent dat hun stemmen uitleent aan de game, waaronder Mark Hamill (Batman: Arkham videogame serie, Batman: The Animated Series) als The Joker, Kevin Conroy (Batman: Arkham serie, Batman: The Animated Series), Tara Strong (Batman: Arkham series) als Harley Quinn, George Newbern (Injustice 2 videogame) als Superman, Maisie Williams (Game of Thrones) als Arya Stark, Matthew Lillard (Scooby-Doo) als Shaggy, Estelle (Steven Universe) als Garnet, en vele anderen.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx