Veel Pokémon op 27 juli aanstaande

thumbnail

Europese spelers kunnen in dit geheel nieuwe Pokémon-avontuur meer dan 100 nieuwe Pokémon ontdekken, met als doel de legendarische Pokémon te vinden en de wereld te redden! Pokémon Diamond en Pokémon Pearl bieden volop vernieuwing met 3D-graphics en uitgebreide ondersteuning van de speciale mogelijkheden van de Nintendo DS, zoals het touchscreen, de microfoon en de Nintendo Wi-Fi Connection. Dit is absoluut het meest uitgebreide, opwindende en diepgravende Pokémon-avontuur tot op heden.

Pokémon Diamond en Pokémon Pearl zijn in de VS en Japan al uitgebracht, en met groot succes. Volgens cijfers van de onafhankelijke NPD Group zijn in de VS binnen veertien dagen al meer dan 1,75 miljoen exemplaren verkocht. In Japan zijn sinds de lancering in september 2006 zelfs al 5 miljoen exemplaren verkocht!

De speler neemt de rol aan van een beginnende Pokémon Trainer die vanuit het dorp Twinleaf de wijde wereld in trekt. Deze wereld heet Sinnoh, een schitterend land waarin het gonst van de verhalen over de legendarische Pokémon. De Pokémon-kenner Professor Rowan vraagt de speler om hem te helpen bij het registreren van alle soorten Pokémon, waarvoor een speciaal apparaat wordt gebruikt – de Pokédex. Zo begint een avontuur vol uitdagingen en mysteriën, met als ultieme doel kampioen te worden van de Pokémon League, iets wat alleen mogelijk is als alle acht Pokémon Gym Leaders van Sinnoh zijn verslagen. Ondertussen raakt de speler ook nog betrokken bij het onheil dat wordt aangericht door Team Galactic, een bende Pokémon-dieven.

Het ruilen van en vechten met Pokémon speelt weer een belangrijke rol in deze twee nieuwe versies. Dankzij het touchscreen is het nu nog gemakkelijker geworden om tijdens gevechten commando’s aan de Pokémon te geven. Het is in Pokémon Diamond en Pokémon Pearl ook mogelijk om via de Nintendo Wi-Fi Connection met spelers overal ter wereld te ruilen en te vechten. Als vriendcodes zijn uitgewisseld kan hierbij zelfs Voice-chat worden gebruikt!

Vernieuwender dan ooit

Aan Pokémon Diamond en Pokémon Pearl zijn allerlei nieuwe elementen toegevoegd, zoals de Pokémon Super Contest en de Underground. De Super Contests vinden plaats in de Pokémon Contest Hall, waar trainers met hun Pokémon kunnen deelnemen aan drie wedstrijden: Visual (verkleden), Dance (een ritmespel) en Acting (Pokémon demonstreren gevechtacties aan de jury). Trainers kunnen nu ook met maximaal zeven andere spelers de tunnels onder het oppervlak van Sinnoh verkennen, op zoek naar fossielen en andere schatten.

Spelers die al Pokémon hebben getraind in de Game Boy Advance-versies van Pokémon krijgen de mogelijkheid deze naar Sinnoh te verplaatsen! Als zowel de Pokémon GBA-spelcassette als de Game Card van Pokémon Diamond of Pokémon Pearl in de Nintendo DS zijn gestoken, kunnen Pokémon uit de versies Ruby, Sapphire, FireRed, LeafGreen en Emerald worden overgezet, mits aan bepaalde voorwaarden in het spel is voldaan. Spelers die de Manaphy Egg-missie in Pokémon Ranger hebben voltooid krijgen daarnaast de kans om het ei van Manaphy te verplaatsen naar Pokémon Diamond of Pokémon Pearl, alwaar het ei zal uitkomen. Pokémon Diamond en Pokémon Pearl worden in Europa op 27 juli 2007 gelanceerd. De verwachte verkoopprijs is ongeveer €45.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx