Unieke integratie van film en computergame in "BenX"

thumbnail

Eén van de hoogtepunten tijdens Codemasters CampZone was zonder meer de presentatie van BenX, de eerste bioscoopfilm waarin game en film één zijn geworden. Schrijver en regisseur Nic Balthazar liet op de openingsdag de eerste fragmenten aan enthousiaste gamers en pers zien.

BenX is een verhaal dat gebaseerd is op waargebeurde feiten en dat gaat over Ben, een autistische liefhebber van de Codemasters MMORPG Archlord. De film laat zijn beleving van de hedendaagse wereld om hem heen zien en behandelt onderwerpen als pesten op school, online gaming en zelfs zelfmoord onder jongeren.

De oorsprong van BenX ligt in de door Nic Balthazar geschreven jeugdroman ‘Niets was alles wat hij zei’ dat vervolgens ontwikkeld is tot het theaterstuk ‘Niets’ dat op veel plekken in Vlaanderen goede kritieken heeft gehaald. Met de stap naar film kan hij zijn werk nu aan een miljoenenpubliek laten zien.

Met medewerking van Codemasters heeft de bekende acteur/schrijver/regisseur grote delen van de film in de Archlord game kunnen opnemen. Adam McGowan, Product Marketing Manager voor ArchLord legt uit: “BenX is een grote productie, zowel verrassend als in your face, met als uniek kenmerk dat het één van de eerste films is waarin in-game beelden zo naadloos zijn geïntegreerd. Veel van de scenes zijn direct uit het computerspel gehaald, een fantastische prestatie van zowel Codemasters Online Gaming als MMG Film Production.”

De verwachtingen voor deze film zijn vanzelfsprekend hooggespannen. De premiere van BenX staat gepland tijdens het Nederlands Film Festival, van 26 september tot en met 6 oktober in Utrecht. De Belgische première vindt plaats op 20 september en de film komt in de zalen in België op 26 september. Half november zal de film te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx