Uitgevers overwegen om prijzen van games te verhogen in volgende generatie

thumbnail

Uitgevers zitten momenteel met de prijzen van de games in de maag. Men zou zelfs overwegen om prijzen van next-gen games voor de Xbox Series X en PlayStation 5 te verhogen. Via de GamesIndustry.biz kunnen we dat lezen. In een interview met de IDG Consulting, een research bedrijf, lezen we onder andere dat de prijs van NBA 2K21 next-gen hoger zal liggen, namelijk 10 Dollar/Euro hoger dan normaal. De productiekosten zijn zo’n 200% tot 300% hoger, afhankelijk van het IP en de prijzen zijn sinds het PS3-tijdperk niet meer verhoogd. Uit contact met diverse uitgevers zou blijken dat uitgevers aan het bekijken zijn om de prijzen structureel te verhogen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Yellow13NL
  Lid
  451
  1 jaar geleden

  Helemaal mee eens. Heb echt insane veel uren in Witcher III zitten. Uitstekende game, maar ik begin echt moe te worden van die ellenlange games en overweeg zelfs om de nieuwe AC niet te halen met wat ik erover lees. Outer Wilds laatste gekocht en stukje gespeeld, lijkt me wel wat. En ik heb ook steeds liever kortere games, zoals Firewatch bijvoorbeeld. Lange games hebben vaak te weinig goede content te bieden en dat zie je ook vaak terug in het verhaal wat dan matig is. Kort, maar krachtig is misschien wel het nieuwe devies.


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box