UEFA Champions League 2006-2007

thumbnail

Gaat PSV dan toch de Champions League winnen?

Misschien is het een beetje teveel om te zeggen dat ze dat ook doen. In ieder geval is het niet onmogelijk, zo bewezen van Breukelen en zijn mannen het wel eind jaren tachtig vorige eeuw. Iedere voetbalfan mag hopen dat het dan niet weer op een dergelijke zenuwslopende penaltyreeks uitkomt, je kunt wel een hartverzwakking krijgen. PSV doet het op het moment goed, maar heeft misschien iets teveel van die kleine momenten waarop men even niet oplet. De tegenstander slaat altijd genadeloos terug, want ook PSV heeft onlangs nog twee wedstrijden op rij verloren. Dat was voor PSV en de zijne nog maar enkele weken geleden. In ieder geval zijn er genoeg mensen die de Champions League bekijken en bewonderen. De eerste editie in 1970 werd gewonnen door Feyenoord, de drie daaropvolgende edities, 1971, 1972, 1973, door AFC Ajax Amsterdam. Vroeger geloofde ik altijd dat het Ajax was die de eerste edities won, maar het was Feyenoord die de eerste Champions League pakte. Helaas voor ons Nederlanders is er daarna niet verschrikkelijk vaak meer een Champions League beker gewonnen; en zo is Real Madrid uit Spanje nu de grootste winnaar met negen gewonnen edities. Genoeg reden toch om ook een spellenreeks te starten of niet? Zo dacht EA er ook over, maar ik zal om die reden de preview vooral niet uitgebreid maken, dit puur omdat het een jaarlijks terugkerende serie is.

Voor iedere console weer wat anders

Omdat de Champions League spellenreeks van EA elk jaar terugkeert, hebben ze besloten eens iets anders te doen. Zoals iedereen weet is CL ook voorop meerdere consoles beschikbaar gesteld en dus speelbaar. EA heeft namelijk besloten iedere spelcomputer waarop CL uitkomt iets extra’s mee te geven. Zo zul je bijvoorbeeld andere statistieken, menu’s of gameplay ervaringen op verschillende consoles kunnen doen. De Xbox 360 heeft weer iets anders dan de PSP. De PSP heeft weer totaal iets anders dan de PS2 of PC. Iedere console heeft zijn eigen specifieke kenmerken die, op moment dat ik dit schrijf, misschien iets te uitgebreid zijn om alles goed uit te kunnen leggen. De reden daarvoor is simpel: De preview die ik nu schrijf wordt anders veel te lang en daar hebben jullie niets aan. Laat dus maar duidelijk zijn dat iedere console, waarop de game uitkomt, zijn eigen specifieke kenmerken heeft die de game net een beetje anders maken dan normaal. Maar omdat kenmerken natuurlijk niet het belangrijkste zijn, was ik ook wel benieuwd naar de dingen die voor alle consoles samen gelden. Toen ik verder las in de informatie die ik had verzameld, zag ik een aantal dingen, waaronder wat nieuws en screenshots, die me wel degelijk een beetje aantrokken.

Eindelijk eens een beetje uiterlijk

CL heeft, voor het eerst misschien, eindelijk eens een goed uiterlijk. Het is niet meer zozeer het lelijk eendje dat het voor kort nog wel was. Nu kun je als speler ook eens kijken naar spelers die er uitzien zoals ze er uit zouden moeten zien. Het is niet dat lelijke pixel tijdperk waar we vroeger in leefden, nee nu is het eindelijk eens een keertje anders. Toen ik de informatie rondom de game opzocht kwam ik ook screenshots tegen. Deze screenshots vond ik eindelijk eens een keertje waard om naar te kijken zonder ze meteen weg te klikken. De game, zo lijkt het dus, gaat er voor het eerst misschien eens een keertje goed uitzien zoals ik zal zei. EA zal wel denken: Als we dit spel toch elk jaar weer gaan uitbrengen, dan kunnen we er net zo goed wat moeite voor doen. Of was het nou juist precies het tegenovergestelde? Voor de rest maakt dat ook niet zoveel uit, want er zijn voldoende mensen die de spellen spelen om er elk jaar weer een nieuwe editie voor uit te brengen. Een kennis van mij is zelfs zo gek dat hij, met concurrent Fifa Football, elk deel spaart. De arme stakker heeft zelfs de delen 1995 tot en met 1999, die zijn tegenwoordig zeer schaars. Misschien zijn er ook wel van die uitslovers te vinden bij deze spellenserie. Misschien is dat ook wel niet het geval en moet je maar gewoon accepteren dat je een gewone speler bent, met een gewoon spel.

Toch een andere besturing

EA heeft de besturing, voor zover ik me duidelijk liet maken, ook aangepast. Voorheen speelde ik de serie ook, en toen vond ik de besturing één van de meest slechte dingen die er was in deze serie. Het ging me dan niet eens om de verschrikkelijke graphics, want de spelbesturing zorgt misschien toch wel voor de mooiste spelmomenten. Ik heb wel eens een paar keer in een wedstrijd vanaf 30 meter gescoord met Paul Sholes. Destijds speelde hij nog bij Manchester United, en voor zover ik weet nog steeds. In ieder geval komt er op neer dat een spel niet helemaal goed is als je een paar keer in een wedstrijd vanaf 30 meter kunt scoren. Natuurlijk is het mooi, maar realistisch zeker niet en daar draait het wel degelijk om in deze serie. EA heeft gelukkig ook de besturing per console aangepakt. Op deze manier krijg je niet een PS2 besturing op de Xbox 360, en geen Xbox 360 besturing op de PC. Gelukkig maar, want ik begon al te twijfelen dat dit weer een slechte game zou worden. Als ik eerlijk moet zijn; die twijfels zijn er nog.


 • Auteur: Eric Peter v/d Kooi | Genre: Sport | Release: 18-03-2007 | Uitgever: EA | Ontwikkelaar: EA Sports
  Graphics: 6.8 | Geluid: 7.2 | Gameplay: 7.0 | Besturing: 7.0 | Replay: 8.0
  7.0

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box