TwitchCon Rotterdam 2024 van start

thumbnail

Vandaag is TwitchCon Rotterdam afgetrapt, hét evenement op het gebied van livestreaming. Tijdens de openingsceremonie van TwitchCon deelde CEO Dan Clancy meer details over de roadmap van Twitch, aankomende updates voor onlangs gelanceerde tools en nieuwe communityprogramma’s.

Hierbij een opsomming van de aankondigingen:

 • Vandaag introduceert Twitch Creator Clubs, een nieuw programma voor streamers om community’s te vinden rond gedeelde interesses. De eerste twee Clubs die gelanceerd worden, zijn: DJ’s en IRL. Aan het einde van het jaar worden hier meer Clubs aan toegevoegd. De Clubs staan open voor zowel Affiliates als Partners en leden krijgen exclusieve toegang tot een speciale Club Discord-server, toegang tot Club-evenementen en maandelijkse workshops georganiseerd door Twitch. Geïnteresseerde creators kunnen zich eind juli aanmelden om lid te worden van de eerste twee clubs.
 • Streamers die veel succes hebben op Twitch, worden beloond met het Streamer Achievement Program. Er zijn drie prestatieniveaus die worden gegeven aan streamers die drie belangrijke mijlpalen in hun Twitch-carrière bereiken:
  • 5 miljoen uur kijken
  • 50 miljoen uur bekeken
  • 250 miljoen uur bekeken
 • De mobiele app wordt herontworpen om het voor nieuwe kijkers gemakkelijker te maken om inhoud te vinden en om het voor bestaande kijkers gemakkelijker te maken om korter en frequenter Twitch te bezoeken.
 • Op 24 juni heeft Twitch het voor Partners mogelijk gemaakt om tot 60 seconden video’s naar hun Stories te uploaden in de mobiele app. Later deze zomer krijgen Affiliates ook toegang en in de komende maanden gaat Stories ook beschikbaar worden voor web.
 • Het proces van Clips maken wordt nog eenvoudiger. Bij nieuwe Clips wordt er automatisch een staande en liggende versie van de clip gegenereerd, zodat streamers de clips gemakkelijk in één stap kunnen bewerken, benoemen, opslaan en uitlichten. Om kijkers een manier te geven om streamers te steunen, kunnen kijkers later dit jaar Clips rechtstreeks exporteren naar social media websites van derden.
 • Binnenkort komt er een nieuwe functie uit binnen Stream Together waarmee streamers eenvoudig andere streamers kunnen bezoeken die live zijn, zonder enige voorafgaande configuratie of planning. Wanneer een streamer een oproep van een andere streamer accepteert, start de Stream Together-sessie automatisch. Streamers kunnen gesprekken ook volledig pauzeren als ze niet geïnteresseerd zijn in samenwerking.
 • Eerder deze maand werden de Power-ups gelanceerd, een nieuwe manier voor kijkers om hun favoriete streamers te ondersteunen en tegelijkertijd speciale effecten op hun favoriete kanalen te tonen met Bits.
 • Eerder deze maand is het DJ-programma aangekondigd, een unieke deal met muzieklabels waarmee DJ’s het overgrote deel van de populaire muziek in een nieuwe DJ-categorie kunnen streamen. Op 1 augustus gaat het programma van start en op 8 augustus gaat de DJ-categorie live.
 • In januari is de bètaversie van Enhanced Broadcasting gelanceerd en dit is vanaf nu beschikbaar voor alle streamers die de nieuwste versie van OBS Studio gebruiken. Enhanced Broadcasting maakt inhoud toegankelijker voor kijkers over de hele wereld, en geeft streamers meer controle over hun videokwaliteit via client-side codering en automatische configuratie.

Neem hier een kijkje voor meer informatie over de plannen van Twitch in 2024 en volg Twitch op Instagram, X (voorheen Twitter) en TikTok voor de laatste updates en ontwikkelingen.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx