Twin Mirror is nu verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc

thumbnail

Met trots kondigt DONTNOD Entertainment de release van Twin Mirror aan. Dit nieuwe verhalende avontuur is samen met Shibuya Productions geproduceerd en is vanaf vandaag verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc via de Epic Games Store. In deze psychologische thriller worden gamers meegenomen naar de stad Basswood (West Virginia) om Sam Higgs te volgen in zijn zoektocht naar de waarheid.

Na het overlijden van zijn beste vriend keert Sam Higgs terug naar Basswood, zijn jeugdstad, voor de begrafenis. Het wordt al snel duidelijk dat deze kleine stad in West-Virginia talloze duistere geheimen heeft. De voormalige onderzoeksjournalist zal zijn deductieve vaardigheden gebruiken om de mysteries rond de stad en haar inwoners bloot te leggen. Als hij oog in oog komt met zijn verleden, wordt Sam verscheurd tussen zijn zoektocht naar de waarheid en zijn verlangen om opnieuw contact te maken met familieleden. Wie kan hij echt vertrouwen?

De unieke analytische vaardigheden van Sam maken het mogelijk voor de speler om via de Mind Place zijn herinneringen opnieuw te beleven. Deze flashback-sequenties maken het mogelijk om de omgeving te bestuderen en aanwijzingen te verzamelen die de simulatie van meerdere scenario’s mogelijk maken. Met deze simulatie heeft de speler de mogelijkheid om de gang van zaken af te leiden of de belangrijkste keerpunten van het verhaal te voorspellen. Deze specifieke eigenschap kan er echter toe leiden dat Sam zichzelf afzondert en mensen om hem heen pijn doet.

Dat is het moment waarop de Double in het spel komt – een personage die alleen Sam kan zien met een meer empathische en sociale voorstelling van zichzelf. Sam kan altijd op deze bondgenoot vertrouwen om hem door sociale interacties te leiden en door een samenleving te navigeren die singulariteit soms afwijst. Door deze menselijke kwaliteiten kan de Double Sam een alternatief bieden wanneer hij belangrijke beslissingen moet nemen.

Iedere beslissing, iedere interactie en iedere ontdekking zal de richting van Sams onderzoek beïnvloeden en zal uiteindelijk bepalen hoeveel van zichzelf hij bereid is op te offeren. Er zijn geen goede of foute antwoorden – iedere speler zal een unieke ervaring beleven die is afgestemd op hun eigen beslissingen.

Twin Mirror wordt de eerste titel die DONTNOD zelf zal uitbrengen en wordt samen geproduceerd met Shibuya Productions. De digitale pc-versie van de game zal een jaar exclusief verkrijgbaar zijn via de Epic Games Store. Voor de PlayStation 4- en Xbox One-versies van de game werkt DONTNOD opnieuw samen met BANDAI NAMCO Entertainment.

Twin Mirror is nu digitaal verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. De digitale pc-versie is vanaf vandaag een jaar exclusief verkrijgbaar in de Epic Games Store.

Twin Mirror is compatibel met PlayStation 5 en Xbox Series X | S.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box