Twee Zelda-games, Mario, Mario Kart en andere games gepland voor Wii U

thumbnail

Nintendo-directeur Satoru Iwata gaf vandaag een stroom aan Wii U-nieuws in een nieuwe aflevering van Nintendo Direct waarin hij de toekomstplannen voor het systeem uiteen zette. Iwata onthulde een lange lijst van geweldige franchises die het Wii U-systeem aan doen. Er komen spellen waar zowel doorgewinterde spelers als nieuwkomers reikhalzend naar uit zullen kijken en iedereen zal ze op nieuwe manieren kunnen beleven, dankzij de geïntegreerde tweede schermervaring die mogelijk wordt gemaakt door de Wii U GamePad.

Iwata sprak ook over een aantal verbeteringen, bedoeld om de Wii U-spelervaring meer sociaal te maken, zelfs als mensen niet in dezelfde kamer spelen. “Het leuke aan videospellen is niet alleen het spelen ervan, maar ook het delen van ervaringen met anderen – zelfs als ze ver weg wonen, op een ander niveau spelen of als ze de spellen niet op hetzelfde moment spelen,” zei Iwata. “We willen dat Wii U een systeem is dat iedereen samenbrengt.”

Onder de vele aankondigingen bevonden zich:

Twee Zelda-spellen: Eiji Aonuma, de producent van The Legend of Zelda-serie onthulde twee delen in de serie voor Wii U.

Super Mario komt eraan: Het Nintendo EAD Tokyo-ontwikkelaarsteam, dat verantwoordelijk is voor de Super Mario Galaxy-spellen voor Wii en SUPER MARIO 3D LAND voor Nintendo 3DS, werkt aan een nieuw 3D Mario-actiespel voor Wii U. Dit spel zou speelbaar moeten zijn op de E3-beurs van dit jaar.

Verder racen!: Nintendo werkt ook aan een nieuw deel in de succesvolle Mario Kart-serie. Dit spel zou ook speelbaar moeten zijn op de E3-beurs van dit jaar.

Yarn Yoshi: Het team dat Kirby’s Epic Yarn heeft gemaakt, werkt nu aan het eerste spel voor een tv-spelsysteem met Yoshi in de hoofdrol sinds Yoshi’s Story voor Nintendo 64 in 1998. Takashi Tezuka, regisseur van Yoshi’s Island en Yoshi’s Story, overziet de ontwikkeling van dit nieuwe spel, dat zich afspeelt in een prachtige wereld van garen en textiel.

Wii Fit U-community’s: Onder de nieuwe onderdelen die naar Wii Fit U komen bevindt zich de mogelijkheid om in het spel gebruikerscommunity’s voor Miiverse aan te maken. Community-leden kunnen oefeningen, BMI of gewichtsveranderingen en andere gezondheidszaken bespreken om elkaar aan te moedigen om fitness-doelen te behalen. Een gelijksoortige functie wordt ook gepland voor andere spellen.

Pikmin 3-foto’s: Het aankomende Pikmin 3 bevat een mogelijkheid waarmee spelers de Wii U GamePad als camera kunnen gebruiken om foto’s op ooghoogte van de Pikmin te kunnen nemen. Zo kun je close-up afbeeldingen van omgevingen en wezens in het spel maken en die delen in Miiverse.

Het feest gaat door: een nieuw Wii Party-deel staat gepland voor release in de zomermaanden. Het spel bevat verschillende speelstijlen, waaronder een waarin twee spelers het op één GamePad tegen elkaar op kunnen nemen.

RPG-kruisbestuiving: Nintendo is begonnen met vele samenwerkingsprojecten met andere ontwikkelaars, om de beste franchises en belevingen naar Wii U te brengen. Een van deze samenwerkingen is met Atlus voor een spel dat de Fire Emblem- en Shin-Megami Tensei-series combineert. Tijdens de Nintendo Direct was er een trailer van het spel te zien.

Een nieuw spel van MONOLITHSOFT: Tetsuya Takahashi en het team bij MONOLITHSOFT dat Xenoblade Chronicles ontwikkelde, zijn nu aan het werk aan een nieuw spel. In de Nintendo Direct was hier een trailer van te zien.

Meer onderweg: Meneer Iwata deelde een nieuwe trailer voor The Wonderful 101. Zowel dat spel als GAME & WARIO zullen in de eerste helft van 2013 uit gaan komen. Hij liet ook een nieuwe video van Bayonetta 2 zien. Aan dit spel en het nieuwe Super Smash Bros.-deel wordt hard gewerkt, maar er is meer ontwikkeltijd nodig voordat er details onthuld kunnen worden. • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  8 maanden geleden

  Die Zelda’s 🙂 Wordt de wiiu toch nog interessant 🙂

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  8 maanden geleden

  Goed gedaan Nintendo! OVer de Virtual console ben ik echter wat minder te spreken…


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x