Turning Point: Fall of Liberty ook naar de PS3

thumbnail

Codemasters heeft bevestigd dat de game Turning Point: Fall of Liberty, welke gisteren een officiële naam kreeg, ook zal gaan verschijnen voor de PlayStation 3. Spark Unlimited is inmiddels al druk bezig met de ontwikkeling van de game, welke draait om een keerpunt in de geschiedenis waardoor de Nazi’s rond 1950 de VS kon veroveren.

Fall of Liberty gaat door op een historisch feit in 1931. De latere Britse premier Winston Churchill werd in New York op 5th Avenue in New York aangereden door een taxi. In het echt overleefde hij het ongeluk en liep hij voor de rest van zijn leven met een stok. Maar wat zou er gebeurd zijn als Churchill het ongeluk niet had overleefd? Zonder zijn stem om het land te leiden in tijden van oorlog, zouden de gebeurtenissen in Tweede Wereldoorlog drastisch veranderd zijn; het offensief van Normandië, dat grotendeels zijn idee was zou nooit plaats hebben gevonden en het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa zouden in 1945 volledig onder controle van de Nazi’s zijn gevallen.

Na de succesvolle verovering van Europa konden de Nazi’s hun krachten bundelen en superieure wapens bouwen. Hierdoor konden ze op 7 december 1951 een verrassingaanval plaatsen op Amerika en New York massaal binnenvallen. De invasie verraste het onvoorbereide Amerika totaal en een groot gedeelte van het land viel vervolgens onder het Nazi-regime. In Washington vluchten de Swastika uit het Witte Huis en in een laatste rebelse poging wordt een nucleaire aanval geopend op Manhattan. De realiteit van de situatie is overweldigend, en voor gamers is het tijd het verzet te openen en in een guerrilla-achtige oorlog de Nazi-bezetters aan te vallen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x