Trust GXT 927 Redex+ High Performance Wireless Gaming Mouse

thumbnail

Waar is de dongle?

Trust wordt vaak gezien als het budgetmerk ten opzichte van bijvoorbeeld merken als Razer of Logitech. Dat is eigenlijk al vele jaren zo. Ik weet nog toen ik bij Kijkshop een draadloze muis kocht, en dat is al heel lang geleden maar ik ben er echt vele jaren zeer tevreden mee geweest. Nog altijd is Trust ‘de oplossing’ voor gamers met een lager budget, al laat de kwaliteit soms nog wel eens te wensen over, vooral bij keyboarden, waar de verf al vrij snel van de toetsen af wil slijten bij intens gebruik. De muizen zijn echter veelal een stuk beter en betrouwbaarder. Zo testten wij eerder al de GXT 923 en inmiddels hebben wij diens opvolger, al zijn er nog wel wat tussenversies overigens zoals de 925 en 926, de GXT 927 in onze handen.

Een verschil ten opzichte van de GXT 923 valt al direct op bij het uitpakken. De dongle is kwijt! Zonder de korte handleiding erbij te pakken was ik er namelijk niet achter gekomen dat je de bovenkant van de muis eraf moet klikken, waar vervolgens de dongle tevoorschijn komt binnen de behuizing van de randapparatuur. Bij de 923 zat deze onder de muis in een klein gaatje waar je deze simpelweg weer terug in kon klikken om deze niet te makkelijk kwijt te raken. Echter hebben ze dat ditmaal wat minder slim opgelost. Je moet je nagels tussen de naad van de buttons en de behuizing zetten om vervolgens deze wat omhoog te wippen. Het werkt nogal onhandig wat mij betreft, maar is normaal gesproken een eenmalige actie die je moet uitvoeren.

Lange batterijduur

De Redex+ is uitgerust met een hoogwaardige PIXART PAW3370 sensor, die uitzonderlijke precisie biedt met 25.600 DPI, 50G versnelling en een tracksnelheid van 400 IPS. Deze muis garandeert snelle reacties en nauwkeurige tracking, zelfs tijdens intense gamesessies. Dankzij de draadloze functionaliteit via een 2.4 GHz USB-dongle, kunnen gebruikers genieten van gamen zonder merkbare vertragingen, met een batterijduur tot 94 uur per lading. Opladen is eenvoudig met de meegeleverde 1,6m Play & Charge-kabel, waarmee je tijdens het opladen in bedrade modus kunt doorgaan met spelen, zonder onderbrekingen. Vooral qua batterijduur onderscheidt deze muis zich van eerdere versies. Daarnaast kun je de muis gewoon blijven gebruiken tijdens het opladen met de meegeleverde USB-C-kabel.

GXT927 vs. GXT 923 – Welk design heeft jouw voorkeur?

Fysiek gezien is de muis gemaakt van deels gerecycled plastic. De muis voelt relatief wat zwaarder dan sommige van zijn voorgangers, wat ik persoonlijk wel fijn vindt. Het voelt alsof je wat meer contragewicht hebt tijdens het bewegen. De muis is volledig zwart, met aan de onderkant een knop welke het mogelijk maakt om lichtjes op de bovenkant en achteraan, waar normaal je handpalm op ligt, aan en uit te zetten. Standaard geeft laatstgenoemde verschillende kleuren licht. Met de software van Trust kun je weliswaar een en ander configureren, maar persoonlijk voelt het overdone om deze te installeren gezien de beperkte mogelijkheden. Echter kun je met de software de 3-zone RGB kiezen uit 16,8 miljoen verschillende kleuren. Aan de onderkant van de muis zit ook een knopje waarmee je diverse kleurenpatronen in combinatie met bewegingen van de leds kunt beinvloeden (motion of de lichtjes laten knipperen bijvoorbeeld). De leds op de bovenkant geven overigens ook aan of de muis bijna vol is en opgeladen wordt of niet via de kabel. Verder is er een knopje aanwezig boven de scroller, waarmee je de sensitiviteit en snelheid kunt bepalen van bewegingen en zijn er 2 knoppen aan de zijkant die je ook nog kunt inzetten. Tijdens het browsen dienen ze bijvoorbeeld als vorige-volgende-buttons. Verder zit er een aansluiting aan de voorkant om de, overigens vrij lange, USB-kabel in te steken. Deze kabel is overigens deels van stof, en daarmee erg flexibel en dus minder stug qua bewegen.

Iets meer out-of-the-box design had gemogen

Over design valt te twisten maar ik vind persoonlijk dat de muis wat ‘flets’ aanvoelt. Alles is zwart, mits de LED’s uit staan, waardoor je eigenlijk 0 contrasterende kleuren te zien krijgt. Een dun lijntje wit of wat dan ook had dan ook niet misstaan. Verder kent de muis een vrij standaard bouw, met in feite beide kanten gelijkwaardig, waarmee je dus geen inhammen hebt voor de duim of iets dergelijks, zoals bij de G-serie van Logitech wel vaak gebruikt werd. Op het oog oogt deze muis van Trust dan ook een beetje ‘standaard’, daar waar je toch best wel wat geld neerlegt voor deze hardware, namelijk 60 Euro. Qua klikken hoor je de kliks van zowel links- als rechts overduidelijk, maar het is wel redelijk subtiel. Het wordt nooit storend, zoals dat wel redelijk het geval was bij de 923. De prijs van de muis zit ‘m dan ook vooral in de response-tijden en het aantal DPI en daar scoort de muis prima. Tijdens zowel het werken met de muis als spelen van games is het makkelijk om het aantal DPI te verhogen of te verlagen en je merkt dan ook goed dat de reactiesnelheid prima is. Kwaliteit staat dan ook boven design wat dat betreft.

Trust is op de proppen gekomen met een kwalitatief prima muis qua prerstaties, die wat betreft design nog wat te winnen heeft. De behuizing oogt wat te plastic en low-quality aan voor een muis van 60 Euro. Iets meer contrast met wit bijvoorbeeld was wel mooi geweest, of een iets luxere uitstraling had ook gemogen. Een beetje meer stoerheid! Het openen van de case om de dongle te herbergen of om deze eruit te halen werkt daarnaast ook een klein beetje onhandig en destructief, aangezien je je nagels er letterlijk in moet zetten, wat nooit goed is voor plastsic, fragiele onderdelen. Qua response werkt de muis wel uitermate reactief en de LED’s brengen net wat meer sfeer en die gaming-factor. Dat deze draadloos is en een krachtigere accu aan boord is, is alleen maar mooi meegenomen. Weeg je de voor- en nadelen tegen elkaar op, dan kun je waarschijnlijk zelf vrij makkelijk bepalen of dit ‘de muis’ is voor jou.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Hardware | Release: Juni 2024 | Uitgever: Trust | Ontwikkelaar: Trust
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:
  7.0
  + Lange accuduur
  + LED's brengen iets meer kleur
  + Response van de muis
  - Dongle-behuizing is onhandig
  - Design is wat flets
  -

  5 2 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx