Trust GXT 923 Ybar Wireless

thumbnail

Van muis naar muis

Trust is de laatste tijd flink aan de weg aan het timmeren. Met diverse headsets, keyboards en vooral ook muizen, waarvan ik er inmiddels aardig wat heb verzameld, is het nu de beurt aan weer een nieuwe muis. Wij ontvingen van Trust de Trust GXT 923 Ybar Wireless, een nieuwe muis met een 7200 DPI-sensor die geschikt is voor zowel kantoorgebruik als gamen. Wij ontvingen de witte versie.

Daar waar Trust qua kwaliteit misschien wat te wensen over laat (vooral de verf slijt vrij snel op de keyboards), daar is de prijs er ook wel naar. Deze nieuwe muis is namelijk voor een paar tientjes, namelijk 29,99 Euro, verkrijgbaar. Daarvoor krijg je een aardig stijlvolle muis moet ik zeggen die zowel in wit als in zwart aangekocht kan worden. Wij ontvingen de witte-versie. De bovenkant hiervan is wit gekleurd en de zijkanten en onderkant zwart. In het midden heb je uiteraard een scrollbar met aan de zijkanten zeshoekige roostertjes die ogen als een koelrooster. Inventief is de onderkant, waar de dongle in geplaatst kan worden zodat je deze niet kwijt raakt. Ook mooi is de voorkant, waar zich een USB-C aansluiting bevindt voor het opladen van de muis. Helaas kan deze niet universeel gebruikt worden zodat je EN de muis kunt opladen EN kunt gebruiken MET draad. De muis werkt dus in feite altijd draadloos, en dus niet via USB indien je dat zou wensen. Daarnaast bevat de muis nog een ‘ouderwetse’ rode lasertechniek waarmee je dus nog iemand half kunt verblinden als je lekker wilt pesten. Aan de zijkant bevinden zich daarnaast configureerbare side-buttons, die standaard dienen als volgende-vorige-knoppen in de browser bijvoorbeeld. Verder zit er onder de scrollknop een DPI-knop waarmee je de gevoeligheid van de muis kunt instellen. Het logo wordt verder met RGB-leds verkleurd om net die extra stoere look mee te geven. Het design van de muis is robuust en wat mij betreft erg stijlvol voor een muis die niet echt aan de prijs is.

Ziet er best wel high-end uit

Met het design is dus weinig mis. Wat echter wel direct opvalt bij het gebruik van de muis is het harde geluid van de muisbuttons. Het klikken is vrij hard te noemen, al is het niet irriterend bij het gebruik. Echter, in een stille ruimte, valt het klikken wel vrij goed op. Een soft-click mechanisme was dan ook wel gewenst geweest wat mij betreft.  Men geeft ook duidelijk aan op de website in de specs dat de muis geen silent click-optie heeft. De muis is daarnaast voor 2/3 gemaakt van gerecycled plastic, en dat het plastic betreft voel je al snel. Alles voelt vrij fragiel en dun aan. Daarmee is de muis ook direct zeer licht, misschien wel ietsje ‘te licht’, namelijk maar 96 grammetjes. Dat zeg ik vooral over de bovenkant. De onderkant bevat wel iets meer contragewicht waardoor de muis niet over je bureau heen zal vliegen. De muis kan aan de onderkant in- en uitgeschakeld worden en dat is met een reden. Je wilt namelijk zo lang mogelijk doen met de accu. Deze gaat zo’n 50 uren mee. Dit is lang, maar haal je in de praktijk maar lastig heb ik gemerkt tijdens gebruik op kantoor. Vooral als je de muis ‘s nachts gewoon aan laat staan.

Verder kent de muis een Ybar’s aanpasbare DPI. Deze varieert van 200 tot 7200, waarmee je dus van vrij stug naar zeer gevoelig kunt overschakelen door een druk op de knop. Dit is vooral handig wanneer je ineens van kantoorwerk naar gaming overschakelt, waarbij meer sensitiviteit benodigd is. Maar wat het grootste voordeel toch wel is van de muis is dat hij draadloos is. Geen geneuzel met kabels, vooral met een docking station die wellicht niet lekker gepositioneerd staat is dat altijd een gezeik… Daarnaast heb ik geen last gehad van interrupties of issues met het bereik van de muis met de dongle. Alles werkt plug-and-play en hoeft dus niet samen te werken met de software van Trust. Zou je echter de 6 muis-buttons programmeerbaar willen maken, dan moet je wel hiervan gebruik maken. Fan ben ik persoonlijk nooit zo van die extra driver-software die je erbij moet gaan installeren. Licht nadeel is natuurlijk wel dat je een USB-slot kwijt bent door de dongle die in je PC moet. Maar voor mij is dat niet zo’n issue, aangezien ik EN genoeg sloten over heb, EN gebruik maak van een dock.

De Trust GXT 923 Ybar Wireless kent voor- en nadelen, maar over het algemeen komt de muis vooral positief uit de verf. Laten we hopen dat de lak zich wat langer verhoudt dan mijn ervaringen met de budget-toetsenborden die ze ook verkopen, maar dat is even afwachten natuurlijk en zal pas na ‘n jaar of wat blijken. Grootste pluspunt is wat mij betreft het design van de muis. Voor een mid-range tot low-budget muis van 30 Euro voelt de muis plastic aan, maar oogt het wel strak en stijlvol. De rasters aan de zijkant zien er luxe uit en de bovenkant die wit contrasteert met het zwart maakt dat de muis erg mooi oogt. Met daarbij de RGB-leds als final touch ben ik op dat gebied zeer tevreden. Nadeeltjes zijn dan wel weer de harde klikgeluiden en het feit dat de muis niet uitsluitend kan werken via USB, zou je opladen willen combineren met gebruik, zonder de dongle. Je kunt hem wel met dongle tegelijk opladen en gebruiken overigens. Al met al misstaat deze muis zeker niet. Tijdens het gamen werkt hij erg responsief en accuraat. Nee, hij kan niet opboksen tegen de duurdere high-end modellen van bijvoorbeeld Logitech, maar met een net wat kleinere portemonnee, is dit een muis waar je zeker mee gezien mag worden.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Hardware | Release: Mei 2023 | Uitgever: Trust | Ontwikkelaar: Trust
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:
  8.0
  + Stijlvol design
  + Makkelijk oplaadbaar via accu
  + Draadloos werkt gewoon ideaal
  - Vrij harde klikgeluid
  - Werkt niet uitsluitend via USB-kabel
  -

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx