Transformers: The Game

thumbnail

Fans van Transformers worden binnenkort weer beloond. Op vier juli komt namelijk de film Transformers in de bioscoop. Tegenwoordig is het bijna een gewoonte geworden om bij dit soort films ook een game uit te brengen. Van Transformers komt er binnenkort dus ook weer een game uit.

Reuzen van Cybertron

Transformers zijn de reusachtige robots van de planeet Cybertron. Op deze planeet heerst een eeuwenoude oorlog tussen de Autobots en de Decepticons. De Autobots zijn de goede robots die iedereen willen beschermen tegen de Decepticons. Door te transformeren in, bijvoorbeeld een sportwagen of F-16 maken ze het elkaar behoorlijk moeilijk. Er zijn al talloze series van de Transformers uitgekomen, maar nu is het tijd voor een film. In de film brengen de Transformers hun gevecht mee naar de aarde en net zoals in de series zullen ze kunnen transformeren in allerlei voertuigen, zoals vrachtauto’s of vliegtuigen. De Autobots worden, zoals altijd, geleid door Optimus Prime. Optimus zal echt alles doen om Megatron de leider van de Decepticons, te stoppen. Doordat de Autobots de Decepticons achtervolgen naar de aarde, ontstaan er hevige gevechten tussen de twee facties. Hiermee brengen ze de aarde in gevaar, iets wat de Autobots nou net willen voorkomen. Samen met de hulp van wat mensen, zullen de Autobots alles doen om de Decepticons weg te krijgen van de aarde.

Twee keuzes, welke neem jij?

Transformers: The Game volgt de verhaallijn van de film. Het spel komt op alle platformen uit, en elk platform krijgt zijn eigen ontwikkelaar. Vicarious Visions zal voor de DS-versie zorgen. Deze versie zal het meeste afwijken van de andere consoles. Er komen namelijk twee versies van uit, elk met zijn eigen verhaallijn. De twee versies zijn Transformers: Autobots en Transformers: Decepticons. Zoals de namen al aan geven zul je dus moeten kiezen aan welke kant je staat. Elke versie krijgt twintig missies die het verhaal doorlopen en nog eens twintig challenge missies. Als je voor de Decepticons kiest zul je alles in de omgeving kunnen vernielen. Je mag echt alles doen en ook elk voorwerp als wapen te gebruiken om de Autobots te vernietigen. Bij de Autobots krijg je het iets moeilijker. Je mag namelijk geen mensen in gevaar brengen. Je kunt dan ook minder gemakkelijk stukken uit de omgeving gebruiken om naar de Decepticons te gooien. Hierdoor zullen, meerdere mensen kiezen voor de Decepticons versie. Het is toch ook veel leuker om alles te vernietigen in plaats van alles te beschermen.

Laat jouw factie winnen, vernietig alle tegenstand

Het spel zal een free-roaming karakter krijgen. Je loopt dus gewoon dwars door een stad op zoek naar vijanden. Je kunt kiezen uit heel wat bekende Transformers. Bummblebee en Starscream zijn slechts twee van de bekende namen die in het spel zullen zitten. Tijdens het spelen kun je je Transformer volledig customizen. Denk hierbij aan het beschilderen van je robot. Ook kun je kiezen uit ongeveer dertig voertuigen waarin je Transformer kan veranderen. De strijd der titanen gaat ook online gewoon door. Via de Wi-fi connection zul je dagelijks missies kunnen downloaden. Deze missies zullen dan dus ook per versie verschillen. Dit krijgt de naam Allspark Wars. Hiermee is het dan ook de bedoeling om jouw factie aan de macht te krijgen in de wereld. Er zullen leaderboards worden bijgehouden om te zien welke factie aan de leiding gaat. Om de mensen die tegen elkaar willen vechten te bevredigen kun je ook in een lokale multiplayer game tegen elkaar spelen. Dit kan dan met vier spelers tegelijk en er zijn twee speelmodi. Dit zullen Team Deathmatch en Allspark Sports zijn. Waarschijnlijk zul je dan alleen maar Autobots tegen Decepticons kunnen spelen en niet Autobot tegen Autobot. Zorg er dan dus wel voor dat je vrienden de andere versie hebben.

Transformers lijkt een erg leuke game te gaan worden. Het is in ieder geval erg uitgebreid en maakt goed gebruik van de online mogelijkheden op de DS. Grote Transformer fans, zoals ik, moeten alleen nog wel afwachten tot vijf juli voordat we beide versies kunnen uitproberen. Het wachten lijkt de moeite wel waard te worden en ik kijk er ook zeker naar uit. Hopelijk weet Vicarious Visions de beide versies nog wel goed te balanceren zodat niet iedereen alleen de Decepticons versie neemt.
 • Auteur: Robin Kooistra | Genre: Action | Release: 26-06-2007 | Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Vicarious Visions
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x