The Rogue Prince of Persia aangekondigd

thumbnail

Tijdens de Triple-I Iniative livestream is The Rogue Prince of Persia aangekondigd. The Rogue Prince of Persia is een 2D actie-platforming rogue-lite game, ontwikkeld met partnerstudio Evil Empire, welke in Early Access beschikbaar komt op Steam op 14 mei 2024.

The Rogue Prince of Persia speelt zich af in een fictieve weergave van Ctesiphon, de hoofdstad van het Perzische Rijk. De stad staat voor een invasie van het Hunnenleger van bezeten soldaten, onder leiding van het kwaadaardige Hunnenopperhoofd Nogai. Spelers kruipen in de huid van de Prins, die een mystieke bola heeft gekregen die hem doet herrijzen elke keer dat hij sterft. Dankzij dit magische artefact heeft hij in zijn jeugd enorme risico’s genomen om zijn acrobatiek en gevechtsvaardigheden te perfectioneren en is hij uitgegroeid tot een indrukwekkende krijger. De ene poging na de andere moeten spelers de prins helpen om verschillende omgevingen te verkennen, nieuwe wapens te leren beheersen, zich met nieuwe voorwerpen uit te rusten, zijn uitrusting te upgraden in de Oasis en zijn bondgenoten te mobiliseren om de stad van de ondergang te redden.

Om de platformsecties onder de knie te krijgen, moeten spelers de iconische muurloop gebruiken, zodat ze gemakkelijk over kloven kunnen springen, valstrikken kunnen ontwijken en vijanden te slim af kunnen zijn. Van het aquaduct naar de grote academie, via de wilde tuinen, moet de Prins al zijn acrobatische vaardigheden gebruiken om veilig een route te vinden door procedureel gegenereerde levels die bestaan uit een verscheidenheid aan kleurrijke biomen, geïnspireerd op Perzische architectuur. Naast alle omgevingsgevaren waar spelers mee te maken krijgen, moeten ze het opnemen tegen verschillende vijanden, zowel Hunnen die de duistere sjamanistische magie gebruiken als wezens die aangetast zijn door de invloed ervan. Er zijn genoeg opties beschikbaar voor alle speelstijlen, van dubbele dolken en speren, tot brede zwaarden en bijlen. Met secundaire wapens kun je de gevechten nog verder uitbreiden, met een keuze uit schilden, bogen, grijphaken en nog veel meer! Door deze wapens te gebruiken in combinatie met onder andere de muurloop en schoudersprong, maak je van de prins een formidabele krijger, die elke loop compleet uniek maakt.

De soundtrack van de game is gemaakt door ASADI, een Perzisch-Amerikaanse producent van elektronische muziek en performancekunstenaar. Zijn talent en creativiteit dompelen spelers onder in een moderne en epische visie op Perzische folklore. De originele soundtrack van de Rogue Prince of Persia is een fusie tussen traditionele en moderne muziek, met ritmes die de bewegingen en flow van de prins ondersteunen.

Evil Empire studio heeft een solide ervaring met 2D actie-platforming rogue-lites. Omdat ze een gloednieuw project wilden starten, benaderden ze Ubisoft met hun eigen kijk op het Prince of Persia-merk, dat bekend staat om zijn innovatieve geest en meesterlijke gameplay. Ubisoft, als uitgever, en Evil Empire, als ontwikkelaar, kozen ervoor om de game in Early Access op Steam uit te brengen, om met de community samen te werken en samen met de spelers de best mogelijke game te maken, met het bestaande opgepoetste hart als basis. Naarmate de tijd verstrijkt, kunnen spelers nieuwe levels, eindbazen, wapens, vijanden en upgrades verwachten, evenals toevoegingen op basis van feedback van de community. Op dit moment heeft het verhaal een harde stop in de game, maar er komt meer!

The Rogue Prince of Persia is vanaf 14 mei 2024 verkrijgbaar voor Windows PC via Steam.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx