The Legend of Zelda: TotK meer dan 10 miljoen keer verkocht in drie dagen

thumbnail

In de eerste drie dagen sinds de release op 12 mei, zijn wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom voor de Nintendo Switch. Daarmee is het de snelst verkopende game in de The Legend of Zelda-serie. Tevens is het de snelst verkopende game voor de Nintendo Switch in zowel de Benelux als Europa, en is het de snelst verkopende Nintendo-game ooit in de Benelux en Europa.

In zijn zevende jaar, blijft het momentum van de Nintendo Switch sterk, zoals deze recordbrekende release aantoont,” zegt directeur van Nintendo of Europe, Stephan Bole. “We zijn onze fans heel dankbaar voor het enthousiasme waarmee The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is ontvangen, en zijn benieuwd naar wat ze allemaal zullen beleven en maken tijdens hun reis door Hyrule.”

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is een direct vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. In de game kunnen spelers hun eigen weg vinden door de prachtige landschappen van Hyrule en de mysterieuze eilanden hoog daarboven. Overwin nieuwe gebieden, gevaren en puzzels met je brein en verbeelding. Maak slim gebruik van Links nieuwe vaardigheden om terug te vechten tegen de kwaadaardige krachten die het koninkrijk bedreigen.

De Legend of Zelda-serie van action-adventure games begon in 1987, ruim 35 jaar geleden, met het originele The Legend of Zelda voor het Nintendo Entertainment System. Als de held Link gaan spelers op avontuur om vijanden te verslaan en geheimen te ontdekken in uitgestrekte velden en complexe kerkers. In maart 2023 was de serie wereldwijd goed voor meer dan 130 miljoen verkochte exemplaren.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx