The Legend of Zelda Ocarina of Time 3D

thumbnail

‘S werelds beste game ooit gemaakt maakt een legendarische terugkomst.
In 1998 is dit spel zijn episch avontuur begonnen en nu in betere grafische stijl te ontdekken dan ooit tevoren. Voor de Wii is deze titel te downloaden voor een tientje. Maar het is moeilijk om de graphics te accepteren van die tijd. Zeker als je ook de nieuwste Zelda Ocarina of Time kan spelen. Hopelijk zullen we daar op de 3DS niet mee zitten omdat dit niet meer in de hoekige engine zit van de N64. Is dit het geld waard om het legendarische avontuur opnieuw te beleven, of kunnen we beter de oude versie op de Wii downloaden?

2011

Zoals al duidelijk is kan je als Game Developer niet meer aan komen met een spel dat er niet uit ziet. In het hele spel is meer detail, expressie en emotie gestoken. Wanneer je het vergelijkt met de oude game dan zie je duidelijk dat elk character en object meer polygonen heeft gekregen. De vreselijk vierkante gezichten zijn mooi gestroomlijnd. Met andere woorden, het past perfect in deze tijd voor de kracht die de 3DS aan kan. Winkels in elk stadje zijn meer opgevuld en fraaier geworden. De leegte is volledig verwijderd om de speler zoveel mogelijk uit te nodigen in deze prachtige wereld.

Ocarina of Time zal op 2 schermen plaatsvinden. Het bovenste scherm is de wereld waar je als Link in rond loopt. Met de nieuwe 3D effecten zal alles net echt worden. Het onderste scherm zal dienen voor je inventory en je map. Door deze plaatsing zal je niet meer zoals de originele versie steeds op je scherm moeten switchen. Ruilen van wapens en spullen is nog nooit zo eenvoudig geweest. De enige knop die we nu nog in ons bovenste scherm zullen zien is de attack button en een kleine kaart. Het onderste scherm zal diverse touch screen mogelijkheden hebben waardoor je bijvoorbeeld met 1 druk je fairy kunt pakken om je leven te hervullen.

Meer Zelda

Aangezien dit al in 1998 het beste spel ooit gemaakt was en we een remake krijgen zou de volgende vraag bijna doen verbieden. Want is er meer dan alleen het verhaal voor ons? En ja dat is er zeker. Wanneer het spel is uitgespeeld met of zonder alle extra’s zal de Master Quest mode unlocked worden. In deze mode speel je het spel weer opnieuw maar dan gespiegeld en stukken moeilijker. Vijanden hebben meer levens en zullen in grotere groepen zijn en ook objecten zullen worden weg gehaald om de levels moeilijker te maken. Master Quest is niet iets nieuws maar iets wat al jaren terug bestond. Echter voor Master Quest spel moest je vroeger de volle prijs betalen. Nu krijg je die er gratis bij tegen de prijs dat je een episch avontuur eerst moeten uitspelen. Een prijs die terecht is. Ook al zijn er wat twijfels over de “Water Temple”. Deze tempel doet elke gamer zweten hoe goed ze wel niet zijn. Maar dit is niet alles waar we blij mee mogen zijn. Zelda staat namelijk bekend om zijn dungeons en eindbazen. Zonder deze eindbazen was dit spel leuk geweest, maar niet af. In de 3D versie zal je wanneer een eindbaas is verslagen opnieuw tegen hem kunnen vechten zonder dat je dit in je game wereld doet. Via een simpele knop in het menu kan de speler zijn tegenstander kiezen en opnieuw tegen hem kunnen spelen. Ook kun je ervoor kiezen om alle eindbazen achter elkaar te verslaan. Jawel, zonder dat je levens worden bijgevuld, misschien een paar fairy’s die je kan gebruiken maar meer zal er waarschijnlijk niet in zitten.

Dit spel is geprezen met een heerlijke geschiedenis en goede beoordelingen van toen der tijd. De kans is klein dat dit spel niet zal aanslaan. Want iedereen die Ocarina of Time kent zal misschien nog wel een 3DS aanschaffen om dit spel te kunnen spelen. En aangezien de spellen van Nintendo eigenlijk altijd er wel in slagen om de speler mee te slepen in verhalen zal dit geen uitzondering worden. Alles moet heel raar lopen wil dit spel niet goed slagen. Twilight Princess voor op de Wii was ook een succes, die ligt nu nog steeds in winkels voor de volle prijs te koop. Het zou heel goed kunnen zijn dat de verwachting van dit Ocarina of Time 3D hetzelfde zal zijn. Zie het als gierige remake van Nintendo, zie het als een nieuwe bron van geld voor Nintendo. Maar geen enkel spel wat ooit gemaakt is had zo hard een remake nodig als dit spel. We zijn benieuwd.


Auteur: Robin Puntman | Genre: Adventure | Release: 19-06-2011 | Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Graphics: 10 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 9.5 | Besturing: 8.0 | Replay: 9.0
8.9
+ Geweldig beeld
+ Gebruikersvriendelijk, zowel nieuw als oud
+ Eeuwenoud mooi en meeslepend verhaal
- Besturing zit soms tegen
- Geluid is nog uit 1998
- Hoofdpijn van 3D spelen

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Naar boven