The Godfather (next-Gen)

thumbnail

Moord in het Vaticaan

Jaren geleden werd er eens een serie boeken geschreven over een maffia familie. Niemand had toen kunnen vermoeden dat het een ongelooflijk succes zou gaan worden. Niemand had toen ook kunnen weten dat een deel ooit eens werkelijkheid is geweest. Laat ik een voorbeeld geven: In de jaren zeventig werd Paus Johannes Paulus I gekozen, de voorganger van Paus Johannes Paulus II. Deze Paus was nog maar enkele dagen geïnstalleerd toen hij dood werd aangetroffen in zijn bed, iets wat je ook in de derde Godfather film kunt zien. Nou zul je denken wat dat met dit verhaal te maken heeft. Heel simpel, er is een verband geweest tussen de mogelijke moord op de Paus in het Vaticaan, en de maffia familie die ik wil gaan behandelen. Voor meer informatie betreffende deze zaak verwijs ik jullie graag door naar de laatste genoemde film in deze serie.

The Godfather next-gen

Natuurlijk moet je alle bovenstaande informatie niet allemaal geloven, maar het heeft wel te maken met de game die ik nu wil bespreken. The Godfather is al eens eerder verschenen op de huidige generatie spelcomputers, maar EA heeft besloten deze nogmaals uit te brengen op de zogenoemde next-gen spelcomputers. Grafisch gezien was het spel niet de sterkste op de huidige generatie, maar het bijgevoegde screenshots hoop ik jullie er wel van te overtuigen dat dat nu wel het geval is. Maar voor het zover is wil ik jullie een korte inleiding geven op het verhaal dat zich afspeelt in de next-gen Godfather (Of peetvader).

Inleiding verhaal The Godfather next-gen

Mario Puzo schreef de boeken tientallen jaren geleden, en sindsdien is het een groot succes geweest. Veel boeken hebben het succes van die van Puzo nooit kunnen evenaren, vandaar dat de gretige handen van EA zich ook vastbeten in een Godfather game. Het verhaal speelt zich af tussen de jaren 1945 – 1955 en jij als speler moet knokken voor een goed bestaan binnen de Corleone familie, iets wat uiteraard niet zonder slag of stoot gaat. Jij moet in eerste instantie alle vuile klusjes opknappen voor de familie, zelfs voor je überhaupt nog mag denken aan wat beter werk. Je moet er niet versteld van staan dat je een geweldig renpaard een koppie kleiner mag maken, aangezien er veel dingen van de films ook verwerkt zijn in het spel, en dan met name die voor de next-gen spelcomputers. Wanneer jij eenmaal een beetje lekker in die familie zit, mag je misschien iemand om zeep helpen die de baas is bij een andere familie, heel toepasselijk dat alle grote families in New York allemaal van Italiaanse afkomst zijn. De rellen beginnen pas echt wanneer jij het heft in handen neemt over de familie, want de Don uit het eerste boek en de eerste film leeft niet lang als hij een zak sinaasappels gaat halen, en dan ben jij degene die de scepter zwaait over het grootste deel van New York dat in jouw handen ligt. Maar voor het zover is krijg je natuurlijk wel hulp van allemaal bekende personages uit de film. Ik noem er een paar bij hun echte namen: Marlon Brando, Al Pacino, Robert Duvall, James Caan en nog vele, vele anderen zullen hun opwachtingen maken. Helaas is Marlon Brando al enige tijd geleden overleden, dus wordt het lastig zijn stem te interpreteren naar deze nieuwe versie van het Godfather spel. Maar EA heeft natuurlijk ook zo zijn manieren omdat op te lossen.

Missies zoals nooit tevoren

Zoals het elke maffioso betaamd moet hij een aantal klusjes voor die Papa oplossen. Deze klusjes zou je ook wel missies kunnen noemen, aangezien jij namelijk alle dingen zult doen die ook rechtstreeks uit de boeken en films komen. EA wil namelijk het verhaal zo authentiek mogelijk maken, en dat is ze in de eerdere versie aardig geluk. Aangezien de next-gen ook meer aankan, kun je ook meer missies en bloederig geweld verwachten op deze nieuwe versie van The Godfather. Wees dus niet bang als je inderdaad het hoofd van een paar in je bed aantreft, of dat je die daar zelf moet neerleggen. Wat te denken van je eigen broer om zeep helpen, zoals in de tweede film. Misschien moet je zelfs wel naar het concert van je zoon, in het operagebouw niet ver van het Vaticaan. Het kan allemaal heel goed mogelijk zijn, want EA heeft ons wel beloofd alles nog beter en veter te maken dan wel al gezien hebben. Het moet zelfs zo zijn dat alles een totaal andere ervaring zal geven, iets waar ik zelf wel erg op gesteld ben. Maar gezien de laatste koffiepauze maak ik mij ook wel ongerust over het feit dat multi- console games niet goed zijn voor de kwaliteit van het spel. Ik kan jullie daarom wel eindeloos vertellen wat er allemaal zo nieuw is aan dit spel, maar naast alle nieuwe missies, extra gameplay en mogelijk ook veel betere graphics en sound valt er niet gek veel meer te vertellen. Ik heb echter wel mijn twijfels bij deze titel, maar misschien kan iemand mij straks het tegendeel bewijzen.
 • Auteur: Eric Peter v/d Kooi | Genre: Actie | Release: 01-09-2006 | Uitgever: EA | Ontwikkelaar: EA Games
  Graphics: | Geluid: | Gameplay: | Besturing: | Replay:

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x