The Elder Scrolls Online – Summerset

thumbnail

Na Vvardenfell geven Zenimax Online Studios en Bethesda spelers nu toegang tot de legendarische wereld van de High Elves, Summerset. Geen grote rode bergen en gigantische paddestoelen meer, maar een op het eerste gezicht overweldigend eilandengroep met helderwitte stranden en exotische flora en fauna, met mythische wezens in velden, bossen en in de lucht en met prachtige elvenarchitectuur, al zichtbaar vanaf je startpunt nabij de stad Shimmerene. Kenners zal Summerset een belletje doen rinkelen, de eilandengroep is geïntroduceerd in de oude klassieker The Elder Scrolls: Arena. Om het te herkennen heb je wel wat fantasie nodig, want het was een game uit 1994 en de pixels waren toen wel wat groter. Met meer oppervlakte dan Vvardenfell zit deze nieuwe wereld tjokvol nieuwe missies en andere extra’s. Op Summerset bevindt zich een eeuwenoud elvenrijk welke het eiland eeuwenlang heeft afgeschermd tegen andere rassen. Intussen zijn de High Elves echter in een dusdanige oorlog met de Aldmeri Dominion, Ebonheart Patc en Daggerfall Covenant verwikkeld, dat ze hulp behoeven van eenieder die hulp kan bieden. Spelers gaan koningin Ayrenn ondersteunen en uitzoeken of haar visioenen van totale destructie van niet alleen Summerset, maar heel Tamriel, op waarheid berusten. Hulp is hard nodig, maar verwacht niet dat alle elven je warm verwelkomen.

Direct te spelen

Ook in deze uitbreiding geldt dat je zowel als nieuwe én ervaren speler direct kunt starten in deze nieuwe wereld, met zowel een nieuw karakter als met een bestaand karakter (door via de map op Summerset te klikken). Voor beginners is ook een nieuwe tutorial ontwikkeld die start vanaf de eilandengroep Summerset. De zone is geschikt voor karakters van alle levels, of je nou level 1 bent, level 35 of level 50, je kunt je dus tijdloos uitleven.

Veel nieuws

Summerset introduceert veel nieuws. Natuurlijk een volledig nieuwe wereld met eigen verhaallijn, welke zeker het volgen waard is. Maar daarnaast is veel andere content toegevoegd. Laten we starten met een nieuwe combat line: Psijic Order. Zodra je het eiland Artaeum, een van de Summerset eilanden, hebt ontdekt (na het behalen van een quest), krijg je toegang tot de Psijic Order skills, met vijf nieuwe actieve en passieve skills. Deze order leert je onder andere om tijd te manipuleren. Meest briljante skill is de nieuwe ultimate ‘Undo’, daarbij kun je een karakter terug brengen naar de exacte staat en positie enkele seconden in het verleden, en daarmee een gevecht een volledige nieuwe dynamiek geven. Psijic skills spelen daarmee in op herstel van Health, Stamina en Magicka. De Psijic Order kent overigens een volledig eigen verhaal en daarmee een set eigen missies. Ook hier voldoende te ontdekken. Een gave nieuwe klasse die een andere vibe geeft dan overige klassen in de game.

Naast deze skilltree zijn er nieuwe delves (korte dungeons) op Summerset te vinden, worden twee dungeons geïntroduceerd en ga je nieuwe World Bosses tegen het lijf lopen. Nieuwe uitdagingen betekent ook nieuwe loot en sets. Daarnaast kent Summerset een extra trial ‘Cloudrest’, een uitdaging voor groepen van 12 personen, waar vooral samenwerking en communicatieve skills in de groep op de proef worden gesteld. Zeer fijn al dit extra’s, maar er zijn ook kanttekeningen te maken. Zoals bij vele MMORPG’s zijn quests in de wereld van EO veel van hetzelfde, als ook bij de Psijic Order. Tijdgaten dichten is weliswaar wat spannender dan berichten of waren overbrengen, desalniettemin komt het na een tijdje eentonig over. Ditzelfde geldt voor de wereld van Summerset. Zodra je de wereld binnenstapt krijg je een ‘Aww’-moment, maar na een tijdje ebt dit weg en verrast het minder dan Vvardenfell. Het is weliswaar een grotere map, maar voelt sneller eentonig. Maargoed, je kunt zelf voor afwisseling zorgen door te wisselen tussen werelden.

Bling bling

Met Summerset wordt ook een nieuwe vorm van crafting geïntroduceerd: Jewelry crafting, ofwel het maken van ringen en kettingen. In essentie gaat dit op dezelfde manier als het maken van andere voorwerpen in ESO; je verzamelt in dit geval echter zogenaamde ‘Seams’. Dit vormt het basismateriaal voor je sierraden. Uniek materiaal, materialen voor speciale effecten of het maken van sets, vind je niet, zoals bij andere craftskills, door te zoeken, maar door speciale missies zoals daily quests te doen of ze op specifieke plekken te kopen. Even ter herinnering, naast jewelry crafting kent EO Blacksmithing, Provisioning (koken), Alchemy, Clothing, Woodworking (bogen e.d.) en Enchanting. Een hele waslijst intussen, goed voor mensen met verzameldrang.

Met Summerset wordt de wereld van The Elder Scrolls Online enorm uitgebreid. Heel wat speeluren, verhaallijn, quests, uitdagingen en jewelcrafting extra. Wissel af tussen al hetgeen de game te bieden heeft en dan blijf je ver uit de buurt van eentonigheid. De uitbreiding kost een paar knaken en vooral heel veel tijd, maar de liefhebber zal hier zeker van gaan smullen.


Auteur: Erik Janssen | Genre: RPG | Release: 03-07-2018 | Uitgever: Bethesda Softworks | Ontwikkelaar: ZeniMax Online Studios
Graphics: 7.5 | Geluid: 7.0 | Gameplay: 7.5 | Besturing: 8.0 | Replay: 7.5
7.5
+ Krachten Psijic Order
+ Ontelbare uren speelplezier
+ Extra delves, dungeons, loot, crafting…
- Questing op termijn erg eentonig
- Omgeving Summerset groter, maar minder lang boeiend
-

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x