The Elder Scrolls IV – Knights of the Nine

thumbnail

Knights of the Nine

De afgelopen dagen komen er steeds meer berichten naar buiten over de nieuwe, eerste echte uitbreiding van The Elder Scrolls IV – Shivering Isles. Maar helaas zijn wij daar nog niet aan toe en kan ik jullie nu de review van een andere, best grote uitbreiding van deze game aanbieden. Knights of the Nine begint in een kerk; in welke plaats of stad deze kerk staat zeg ik niet. Als je éénmaal geruchten hebt gehoord over een vreselijke serie moorden in die plaats of stad, dan ga je op onderzoek uit en krijg je te horen dat er ook een priester staat te preken voor de kerk waar het allemaal gebeurt is. Wanneer je naar de ingang van de kerk loopt wordt je tegengehouden door een City Guard die je vertelt dat je beter maar niet naar binnen kunt gaan. Dat doe je automatisch wel en je zintuigen leiden je vanzelf wel door de deur van de kerk. Als je de kerk éénmaal hebt bekeken van binnen weet je wat er allemaal is aangericht, en je gaat daarom bijna vanzelf meteen vragen stellen aan de priester aan de overkant van de kerk. Die priester vertelt je dat het om de kwade Umaril gaat die de macht probeert te grijpen. De priester vertelt je ook dat je heilige voorwerpen moet vinden en dat je snel naar The Priory of the Nine zal moeten gaan. Maar eerst moet je de spulletjes van een oude ridder van ‘’The Nine’’ vinden voordat je op zoek kunt gaan naar de heilige voorwerpen. Wanneer je éénmaal alles hebt ga je naar The Priory of the Nine die totaal verlaten is. Je gaat naar binnen en slaat direct linksom alwaar je een groot rond werk in de vloer aantreft. Het is de bedoeling om deze met één van de voorwerpen die je hebt moeten vinden te openen. Een trap opent zich naar beneden. Dan begint het verhaal pas echt wanneer je The Undercroft van The Nine binnengaat.

Een behoorlijke speurtocht

Dat was dan het verhaal voor een gedeelte, want de rest zul je toch echt zelf moeten uitzoeken. Om direct maar even verder te gaan; Knights of the Nine is een behoorlijke speurtocht die je toch een uurtje of 10 aan de buis gekluisterd houd. Het eerste gedeelte van Knights of the Nine is behoorlijk saai en dat komt omdat je alle Wayschrines op moet zoeken voor een zegen van de goden. Wanneer je die eindelijk hebt gekregen (Zenithar en Mara kunnen als een bug werken, kijk daarvoor eens in de buurt van Skingrad voor de echte Mara), begint het verhaal wel te lopen. Je moet een zogezegde uitrusting vinden op het uiteindelijk op te kunnen nemen tegen Umaril die Tamriel om zeep wil helpen. Maar deze Umaril heeft daarvoor natuurlijk wel een stokje gestoken, iets wat overigens maar een klein onhandig prikkertje blijkt te zijn. Die speurtocht voert je langs allerlei delen van Tamriel, van oost naar west, van noord naar zuid en weer terug. In de meeste gevallen ben je op zoek naar de uitrusting die je nodig zult hebben voordat je op zoek gaat naar Umaril, iets wat je overigens kunt doen met je mederidders als je daarvoor kiest. Die mederidders lijken net als jij ongelooflijk veel op de Tempelridders, of Tempeliers van vroeger. Ook zei gehoorzaamde God, maar in dit geval gehoorzamen jij en je ridders de negen Goden uit Knights of the Nine. Die speurtocht ga ik ook nu weer afbreken om je niet al teveel te vertellen, op Xbox Live Marketplace betaal je voor deze uitbreiding ongeveer 9,52 en in de winkels een dergelijke 24,99 voor de PC versie. Een behoorlijk verschil, maar je kunt natuurlijk ook altijd proberen de uitbreiding te downloaden via het Internet.

Grafisch nog steeds erg goed

Dat is Knights of the Nine zeker. De uitbreiding past perfect in het originele spel en past zich daarom ook prima aan. Mensen die een HD-TV hebben zullen helemaal van hun stoel geblazen worden, en bij Shivering Isles zal dat ongetwijfeld niet anders zijn. Verder is de gameplay ook helemaal in orde en kon ik op de Xbox 360 versie helemaal los gaan. Ik heb Knights of the Nine uitgespeeld met plezier, en kijk met tien keer zoveel uit naar Shivering Isles. Knights of the Nine kun je ook handig gebruiken. Zo kun je vragen aan je mederidders of ze mee willen gaan met je, bijvoorbeeld bij the quest The Defense of Bruma wanneer je nog niet zover bent. Dat kun je overigens ook doen als je alle guilds ook al gedaan hebt en dan heb je het voordeel dat je een groter leger hebt om tegen de invasie van The Deadra te vechten dan anders het geval was. Dat bewijst maar weer eens hoe goede uitbreiding en deze game in het algemeen is. Ik ben er zeer van overtuigd dat men voorlopig nog wel even door zal gaan met het maken van uitbreidingen, maar het kan ook zijn dat we voor het einde van het jaar een aankondiging krijgen over een nieuw The Elder Scrolls deel. Dat laatste ben ik dan nog meer benieuwd naar dan wat ook. The Elder Scrolls is net als WOW voor de WOWérs een echt levende game die je zeker wel 200 uur kunt blijven spelen, al haalt Oblivion het met alle uitbreidingen waarschijnlijk nog niet bij World of Warcraft, of WOW in vaktermen. Ik heb in ieder geval zeer genoten van deze vrij grote uitbreiding voor het vierde deel in The Elder Scrolls serie. Overigens moet je wel oppassen dat je de gevonden ridderspulletjes in deze uitbreiding kwijt kunt raken als de goden boos worden. Een belediging in The Quest van twee gescheiden broers in het origineel was al bijna genoeg om die mooie kleding kwijt te raken. Zo goed steekt de game in elkaar!
 • Auteur: Eric Peter v/d Kooi | Genre: RPG | Release: 19-01-2007 | Uitgever: 2K Games | Ontwikkelaar: Bethesda Softworks
  Graphics: 9.2 | Geluid: 9.6 | Gameplay: 9.0 | Besturing: 9.0 | Replay: 9.0
  9.2

  0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x