Tales of Kenzera: ZAU is nu verkrijgbaar

thumbnail

Electronic Arts Inc.  en Surgent Studios hebben vandaag Tales of Kenzera: ZAU gelanceerd. De singleplayer action-adventure platformer neemt spelers mee op een metroidvania-geïnspireerd avontuur, waarin de liefde tussen een vader en zoon, zelfontdekking, veerkracht en het vinden van moed na een groot verlies centraal staan. De game bevat een uitgebreide achtergrond van lore en omgevingen die zijn geworteld in de bantoe-cultuur. Tales of Kenzera: ZAU is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc tegen een adviesprijs van € 19,99.

Het verhaal
In Tales of Kenzera: ZAU kruipen spelers in de huid van Zau, een sjamaankrijger die worstelt met een groot verlies. Zijn doel is om zijn vader te bevrijden uit de klauwen van de dood. Onder leiding van Kalunga, de God van de Dood, navigeert Zau door een magische 2,5D-wereld en probeert hij de kosmische krachten van de zon en de maan te benutten.

“Tales of Kenzera: ZAU is het hoogtepunt van jaren aan toewijding en onderzoek. Zau’s verhaal vertellen is een kwetsbare en onvergetelijke creatieve inspanning geweest,” aldus Abubakar Salim, oprichter van Surgent Studios en de voor een BAFTA-genomineerde acteur. “Videogames zijn een ongelofelijk sterk medium om verhalen te vertellen. Ze hebben de kracht om spelers mee te nemen naar nieuwe werelden en krachtige emoties op te roepen door middel van zowel nieuwe als bekende ervaringen. Door het verhaal van Zau tot leven te brengen, voelde ik me dichter bij mijn overleden vader. Het was een absolute zegen om onze herinneringen samen te eren via dit krachtige medium. We vinden het geweldig om Tales of Kenzera: ZAU eindelijk met de wereld te delen. We hopen dat spelers net zo veel inspiratie, spanning en heling in de game vinden als wij bij het tot leven brengen ervan.”

De action-adventure platformer neemt spelers mee op een inspirerende reis van spirituele heling, waarin veerkracht in tijden van tegenspoed iemands ware karakter en kracht onthult. Met verbluffende beelden, getalenteerde stemacteurs en een meeslepende soundtrack vol betoverende, originele muziek van de meervoudig bekroonde componist Nainita Desai, verweeft Tales of Kenzera: ZAU bantoe-inspiratie met futuristische levendigheid. Het creëert een wereld vol verhalen over oude sjamanen, heilige geesten en betoverende wezens. De zorgvuldig gemaakte animaties tonen de ware kracht van kosmische krachten via de maskers van de zon en de maan, waarbij spelers ritmische gevechten aangaan om verschillende onrustige geesten te verslaan.

“Zoals iedereen die Abu ontmoet, werd ik getroffen door zijn passie voor het vertellen van verhalen, en zijn overtuiging bij het opbouwen van zijn studio en hun debuuttitel Tales of Kenzera: ZAU,” aldus Jeff Gamon, General Manager bij Electronic Arts Partners. “Surgent Studios heeft een uitdagende en levendige platformer gemaakt met een meeslepend verhaal over kracht en moed. We geloven dat deze briljante EA Originals-titel een emotionele snaar raakt bij veel spelers.” 

Prijs en beschikbaarheid
Tales of Kenzera: ZAU is nu verkrijgbaar voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc via Steam, Epic Games Store en EA app tegen een adviesprijs van € 19,99. De game biedt voice-overs in het Engels en Swahilisch. De originele soundtrack van Tales of Kenzera: ZAU, met muziek van Nainita Desai, kan vanaf 26 april worden gestreamd of gekocht via Apple Music, iTunes Store, Amazon Music, Spotify, Tidal, YouTube Music en Deezer.

Kom meer te weten over Abubakars reis in zijn uiterst persoonlijke en emotionele short film getiteld “My Shoes, Your Feet”. Hierin legt hij uit waarom hij Tales of Kenzera: ZAU gecreëerd heeft en wat hij ermee wil bereiken. De short film is geproduceerd in samenwerking met Ridley Scott Creative Group.

Vergeet niet om Tales of Kenzera en Surgent Studios te volgen op XInstagram of TikTok en bezoek de website voor de nieuwste updates.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  2905
  1 maand geleden

  Heb hier wel zin in voor zijn Afrikaanse sfeertje en zeker voor deze prijs.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx