Super Street Fighter IV Arcade Edition

thumbnail

Nooit echt dood geweest

Vele franchises zijn tegenwoordig niet meer wat ze geweest zijn. Vooral in het shooter genre zijn diverse reeksen verleden tijd geworden en zowaar zo goed als omgevallen. Zo is Wolfenstein natuurlijk niet meer wat het geweest is, horen we nog maar weinig van Quake en is ook Unreal Tournament verleden tijd. Natuurlijk worden de games nog altijd veel gespeeld door de nostalgische waarde, of simpelweg omdat ze nog altijd geweldig attractief zijn, maar feit blijft dat de nieuwe games, waaronder Wolfenstein, Quake IV en Unreal Tournament III niet hebben gebracht wat iedereen had verwacht. Hetzelfde geldt in veel mindere mate voor de vechtgames. Mortal Kombat en Street Fighter werken de laatste tijd weer uitstekend aan de weg en zijn bezig met een comeback. Met Capcom’s Street Fighter gaat het zelfs zo goed dat inmiddels het derde spel in de Street Fighter IV reeks, want zo kun je het onderhand toch wel noemen, is verschenen. Het gaat om precies te zijn om Super Street Fighter IV Arcade Edition.

Dat klinkt niet echt vernieuwend zul je zeggen en ik zal je ook niet verrassen, dat is het ook niet. Super Street Fighter IV Arcade Edition is de standaard Super Street Fighter IV game, maar dan met enkele extra’s. Zo zijn er extra karakters aan deze editie toegevoegd, welke overigens ook middels DLC aangeschaft kunnen worden. De karakters bestaan uit de tweelingbroers Yun en Yang, die we zagen in Street Fighter deeltje 3. Daarnaast zijn ook Evil Ruy en Oni toegevoegd aan het spel. Maar daarmee heb je nog niet alle wijzigingen gehad, want Capcom heeft ook enkele tweaks toegepast aan het spel. Zo bestaat er meer balans tussen de karakters waardoor het met specifieke vechters niet meer zo gemakkelijk of moeilijk zal zijn om te triomferen. Verder is het replay kanaal uitgebreid. Zo kunnen spelers namelijk hun replays naar 50 verschillende mensen sturen. Met de replay follower kunnen spelers tot 5 verschillende spelers volgen om up-to-date te blijven.

Voor de twijfelaars en nieuwelingen

Daarmee heb je de wijzigingen ten opzichte van het eerdere deel in de reeks zo’n beetje besproken. Echt veel nieuw is er niet te vinden onder de horizon, maar voor de bezitters van Super Street Fighter IV is deze game ook niet echt bedoeld. Die enkele toevoegingen zijn namelijk ook via DLC gemakkelijk binnen te halen voor een klein bedrag. Super Street Fighter IV Arcade Edition is vooral ideaal voor de mensen die nog altijd geen Street Fighter game in huis hebben gehaald en daar niet al te veel voor neer willen leggen. Voor ongeveer 3 tientjes kun je deze zeer complete editie namelijk in huis halen en daarmee haal je alles in huis wat door de jaren heen zo’n beetje is verschenen voor de reeks. Het spel bevat met de Arcade mode natuurlijk ook een verhaalmodus waarbij elk karakter een doel voor ogen heeft. De tussenfilmpjes stimuleren het verhaal, al mag de inhoud natuurlijk gezien worden als nonsens. Het gaat namelijk puur om het vechten en dat kan in deze topper van Capcom weer naar hartenlust. Daarnaast zijn er tussendoor challenges aanwezig die je kunt spelen en iets meer variatie brengen in de gameplay, maar vooral je skills proberen uit te breiden. Het spel is voor jong en oud, noob of skilled, iedereen kan ermee aan de gang. Met de vele moeilijkheidsgraden, die van zeer gemakkelijk tot zeer moeilijk uitlopen kan elke liefhebber in dit gevechtstheater plaatsnemen.

Een echte introductie tot de game is natuurlijk vrij overbodig gezien het feit dat we eerder ook al de overige edities voor zowel de PC als Xbox 360 besproken, maar de game kan voor de leken onder ons ook online gespeeld worden en wel op diverse manieren, waaronder op toernooi basis als simpelweg een 1 vs 1 potje. Daarnaast worden statistieken uitgebreid bijgehouden en dat motiveert om deze verder in de positieve cijfers te brengen. Super Street Fighter IV Arcade is daarnaast wat mij betreft na lange tijd grafisch nog altijd een geweldige game. De harde contrasten en de echte Japanse sfeer die om het spel heen hangt en al direct bij de start van de game geïntroduceerd wordt heeft echt iets unieks dat altijd kenmerkend zal blijven voor Street Fighter. Super Street Fighter IV Arcade Edition is concluderend dan ook echt een game voor de nieuwkomers die eens wat nieuws willen proeven of het nooit aan hebben gedurfd om de volle mep voor een game in de IV-reeks aan te schaffen. Heb je nog nooit de sfeer geproefd van Street Fighter, vond je de games altijd te duur, of wil je het complete pakket, of ben je misschien toch een verzamelaar? Dan haal je met dit deel een uitstekend totaalpakket in huis dat tevens voor een mooie prijs inmiddels in de winkels te bewonderen valt.


 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Fighting | Release: 25-06-2011 | Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom
  Graphics: 8.5 | Geluid: 8.0 | Gameplay: 9.0 | Besturing: 8.5 | Replay: 8.5
  8.5
  + Totaalpakket voor een mooie prijs
  + Enkele nieuwe karakters
  +
  - Weinig noemenswaardige toevoegingen
  - DLC beter alternatief voor bezitters SSFIV
  -

  0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box