Super Mario 3D Land keert terug naar Mushroom Kingdom

thumbnail

SUPER MARIO 3D LAND wordt op 18 november exclusief voor Nintendo 3DS gelanceerd, en kan rekenen op een warm welkom van fans en critici. Dit nieuwste deel in de Super Mario-serie werd eerder deze maand al in Japan gelanceerd, waar het meteen de eerste plaats van de verkooplijsten veroverde met 343.492 verkochte exemplaren in vier dagen tijd. De verkopen van het Nintendo 3DS-systeem in Japan zijn vorige week ruimschoots verdubbeld van 65.041 naar 145.271. Dit is meer dan de verkoop van alle andere spelsystemen bij elkaar.

In SUPER MARIO 3D LAND is het tijdloze platformplezier van de Super Mario-serie weer helemaal terug. Klassieke 2D Mario-actie wordt gemengd met de nieuwere 3D-stijl om elke fan van de Super Mario-serie te vermaken met zowel bekende als nieuwe platformuitdagingen. SUPER MARIO 3D LAND is exclusief voor Nintendo 3DS gemaakt en wordt morgen in Europa gelanceerd. De verwachtingen zijn hooggespannen, zeker nu toonaangevende gamemedia en critici zich al lovend over de nieuwe levels en functies hebben uitgelaten:

IGN, 95% – “Met een perfect oplopende moeilijkheidsgraad, wervelende nieuwe levelontwerpen en prachtige Power-Ups, is dit de ideale 3DS-ervaring… In zijn totaliteit is 3D Land briljant en verslavend, het spel zou voor 3D-platformen moeten doen wat de originele Super Mario Bros. heeft gedaan voor platformen in 2D. Als je een 3DS-systeem bezit, heb je geen keuze – dit spel moet je gewoon hebben.”

Game Informer 95% – “Het beantwoordt aan de hoge kwaliteitswaarden die door vorige delen zijn neergezet en is gewoon de beste reden om een 3DS te bezitten.” Daily Telegraph, vijf sterren – “SUPER MARIO 3D LAND is een sublieme, precieze platformer die Nintendo’s uitzonderlijke levelbouwkwaliteiten in een nieuw perspectief presenteert”. “De charme, vindingrijkheid en knipogende verwijzingen naar Mario’s geschiedenis laten je constant glimlachen. Het is niet alleen een geweldig Mario-spel maar ook een fantastische aanbeveling voor de hardware waarop het verschijnt.”

[N]Gamer, 9/10 – “Ongecompliceerd platformvertier van de bovenste plank: een typische Mario-game!”

Bereid je voor op een mix van nieuwe en klassieke vaardigheden op je reis door Mushroom Kingdom. Naast de terugkeer van het populaire Tanooki Mario-kostuum kun je in SUPER MARIO 3D LAND ook gebruik maken van Boomerang Mario en Statue Mario. Als Mario een superblad heeft gepakt verandert hij in Tanooki Mario, waarna hij zijn staart kan gebruiken om grote afstanden zwevend te overbruggen of vijanden aan te vallen. De nieuwe boemerangbloem geeft Mario de kracht van een Boomerang Bro. zodat hij boemerangs naar vijanden kan werpen. Je kunt ook een Propeller Box pakken om met Mario hoog door de lucht te vliegen, of de klassieke vuurbloem plukken om vijanden met vuurballen te bekogelen.

Tijdens een recent Iwata vraagt interview met de producers van SUPER MARIO 3D LAND sprak Nintendo’s directeur Satoru Iwata met Takashi Tezuka, één van de leidinggevende producers achter het spel. Toen Iwata aan Tezuka vroeg wat hem het beste beviel aan dit nieuwe spel, antwoordde hij – “Tanooki Mario, denk ik. Ik had Tanooki Mario oorspronkelijk gemaakt voor Super Mario Bros. 3, maar ik denk dat Mario’s functies in dit spel veel beter tot hun recht komen dan in 2D. Als je vijanden omver kegelt, draait de staart helemaal rond, terwijl je in Super Mario Bros. 3 alleen naar links en rechts kon slaan. Dit keer kun je vijanden verslaan in een volledige cirkel van 360 graden!”

 • 0 0 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x