Street Power Football

thumbnail

Koning van de straat

Bij voetbalgames denken we vaak alleen maar aan FIFA en Pro Evoution Soccer. Maar zo nu en dan sluipen er ook andere footies tussendoor. Dat is het geval met Street Power Football, een game die verder ingaat op het straatvoetbal genre. Word de Koning of Koningin van de straat in deze nieuwe game van Maximum Games.

Het komt maar weinig voor maar tegenwoordig kun je ook games downloaden die binnen 5 minuten binnen gehengeld zijn. Toch blijkt dit een volwaardige game voor de volle mep te zijn. Maar is dat ook wat betreft inhoud? Het valt namelijk al snel aan te zien waarom deze game niet tientallen gigabytes groot is. De singleplayer van het spel is namelijk erg karig. Deze bestaat uit diverse  modi. Om ze kort even uit te lichten, een overzicht:

 • WORD DE KONING OF DE KONINGIN VAN DE STRAAT: Maak je personage en word de protégé van Sean Garnier. Hij neemt je mee naar tal van uitdagingen overal ter wereld.
 • ONE TEAM – REUNITED: Om te winnen stel je het beste team voor de wedstrijd op! Doe gekke kunstjes en ongelooflijke acrobatische stunts samen met 4 vrienden!
 • ZES UNIEKE SPELMODI : Ontdek en beheers Dance-like Freestyle, 3v3 Street Power, Trick Shot, Panna, Elimination en het verhaal : « Become King ».
 • TRICKS & SUPER POWERS : Speel in stijl en verbaas je tegenstanders met tricks zoals Boyka’s backflip, Liv’s trick of Melody’s speciale bewegingen. Gebruik je superkrachten en veeg de concurrentie weg.
 • DE STREET CULTUUR: Speel met de beste freestyle voetballers ter wereld, waaronder Sean Garnier, Melody Donchet, Liv Cooke, Andrew Henderson, Raquel “Freestyle” Benetti, Daniel Got Hits, JaviFreestyle en nog meer!

Gezegd moet worden dat de modi allemaal erg karig zijn. De ‘Word de Koning van de straat’ modus is simpelweg een tutorial die enkele uitdagingen brengt, maar deze zijn uitermate kort. Het moet een soort van story mode zijn, maar heeft echt totaal niet die feeling. De overige modi, waaronder Freestyle, 3v3, Street Power en Trick Shot zijn dat ook. Zo kun je in Trickshot bijvoorbeeld een bal de prullenbak in schieten, en in 3v3 kun je spelen met meerdere teamspelers waarbij de score op kan lopen tot de 5 goals. Het spel kan overigens ook 1vs1 of 2vs2 gespeeld worden. Verder is er nog de Freestyle mode, waarmee je met diverse quick-time-events diverse tricks kunt uithalen. En dan is er nog de Panna-mode, waarin je simpelweg iemand door de benen moet zien te spelen, ook middels quick-time events die je moet uitvoeren op het moment dat de panna plaatsvindt. Het zijn allemaal modi die je erg snel hebt gezien, en ook het spelen tegen tegenstanders zorgt ervoor dat je het vrij snel gezien hebt, en het meer een arcade game lijkt waarbij je snel even een potje kunt spelen. De gameplay van het spel is op zich prima. Het doen van tricks werkt goed, maar het doel ervan ontbreekt vaak een beetje. In de game kun je power-ups krijgen zodat de tegenstander tijdelijk vastgezet wordt of je eigen snelheid tijdelijk verhoogd wordt. Iets dat ook nog wel aardig is. Daarnaast zijn de controls soms ook best wel even wennen en moet je in feite bijna allemaal quick-time-events uitvoeren. Het zorgt voor een hogere score, maar soms besluit de AI simpelweg om te gaan voor goals, waardoor je eigenlijk tegen een AI speelt die niet echt mee wilt werken. Tricks zien er op zich prima uit, en de besturing is na even wennen ook wel prima te hanteren, maar verder is het echt een arcade voetbalgame zonder al te veel tactische mogelijkheden. Je kunt kiezen uit verschillende locaties, waaronder Londen en Berlijn, waarbij simpelweg de achtergrond en stijl veranderen.  Verder kun je ook je eigen character flink customizen met duizenden combinaties met T-shifts, tattoo’s en broeken bijvoorbeeld. Echt toegevoegde waarde heeft het echter niet.

Waar de game iets meer tot haar recht komt, is online. Je kunt namelijk zowel offline, als online en co-op te werk gaan in de game, waarbij je dus met meerdere spelers kunt spelen, zowel competitief als in teamverband. Het is dan des te leuk om de meest vette tricks uit te halen. Toch kan de game zich verre van meten met FIFA Street bijvoorbeeld, waarin je zowel offline als online genoeg te doen hebt. Een echte World-mode waarin je toernooien afgaat en diverse wedstrijden winnend moet zien af te sluiten mist dan ook echt in deze game.


Erg magere kwaliteit

Audiovisueel is dit ook geen kwaliteit die je zou verwachten van een game die de volle mep kost. Het gaat hier verre van om een triple-A game, maar meer om een casual game die afkomstig had kunnen zijn van een indie-developer. Grafisch zijn de laadschermen een ‘total chaos’ aan teksten en hints, en ook tijdens het spelen zijn de tutorials erg chaotisch en druk. Qua UI past het allemaal wel bij de Street-sfeer, waarbij graffiti en weinig structuur de boventoon voeren, maar echt overzichtelijk is het allemaal niet. Ook door de cell-shaded graphics ingame maakt dit het er allemaal niet beter op. Grafisch is de game dan ook verder erg middelmatig, zelfs ouderwets te noemen. De game draait weliswaar op de Unreal Engine, maar had ook volstaan op de lichtere Unity-engine. Het lijkt dan ook flinke overkill om de Unreal Engine voor deze footie te gebruiken. Naast het feit dat de sfeer volledig ontbreekt, merk je ook dat de cartoony look er een beetje amateuristisch uitziet. Veel objecten zijn blurry, en net wat te onscherp, en ook de tricks die je uithaalt, zien er vaak hetzelfde en repetitief uit. Qua audio doet de game het beter. Met tracks van DJ Snake, Snap, Daniel Got Hits en Black-Eyed Peas horen we hier en daar wel een bekend nummertje voorbij komen in het spel. Verder doet het spel qua audio ingame niets bijzonders.

Het is best wel opzienbarend hoe een game als deze bijna de volle mep kost. Ok, het is geen 60 Euro’s, maar ook 40 Euro voor dit spel is echt veel te veel. Inhoudelijk is het spel veel te mager, vooral in de singleplayer, en ook qua multiplayer zul je het spel wel redelijk snel gezien hebben. Het spel weet eigenlijk zelf niet welke richting het op wil. Is het nu de bedoeling om te scoren? Of moet je nu vette tricks uithalen? Liefst beide. En welke mode moet je in Godsnaam spelen, en wat is het uiteindelijke doel? Niemand zal het ooit weten volgens mij. Ik raad dan ook eerder aan om FIFA Street van enkele jaren geleden te kopen, want zowel qua gameplay, als grafisch, torent die game nog altijd uit boven dit spel. Helaas dus gewoon lekker laten liggen!
 • Auteur: Jeroen Janssen | Genre: Sport | Release: 25-08-2020 | Uitgever: Maximum Games | Ontwikkelaar: SFL Interactive
  Graphics: 5.0 | Geluid: 6.0 | Gameplay: 5.5 | Besturing: 5.0 | Replay: 4.0
  4.0
  + Gameplay is wel acceptabel
  + Leuk voor even tussendoor
  +
  - Quick-time-events in een voetbalgame?
  - Erg saaie game modi, veel te duur
  - Weet zelf niet welke kant het op wil gaan

  5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x