Starlight-festijn in Final Fantasy XIV brengt vandaag winterse taferelen naar Eorzea

thumbnail

FINAL FANTASY XIV Online-spelers kunnen vandaag alvast in de kerststemming komen, want de Starlight Celebration maakt een feestelijke terugkeer naar Eorzea. Dit jaarlijkse, spectaculaire festival duurt tot 31 december en is dit jaar goed voor nieuwe quests, personages en verzamelbare beloningen – inclusief een zeer ‘coole’ sneeuwman-mount.

Deze sneeuwman-mount is tijdelijk te ontgrendelen 

De voorbereidingen voor de festiviteiten zijn in volle gang, althans, dat zouden ze moeten zijn. Een jongeman met een teveel aan geld en zelfverzekerdheid – en een iets minder ontwikkelde kerstgeest – heeft opdracht gekregen het evenement te organiseren, maar dat lijkt niet echt goed uit te pakken. Daarom vraagt  Amh Garanjy iedereen om hulp in de hoop alsnog een Starlight-wonder tot stand te brengen.

Spelers die deelnemen aan het evenement kunnen onder andere de volgende beloningen verdienen:

 • Snow-Dusted Tree – Weinig mensen realiseren zich dat de “sneeuw” op de takken van dit buitenmeubel eigenlijk taartglazuur is.
 • Unmelting Ice Partition – Eén van de weinige meubels die op mystieke energieën vertrouwd om de structurele integriteit te behouden.
 • Unmelting Ice Loft – Dit handige platform weet op indrukwekkende wijze de wetten van de zwaartekracht en de natuur te trotseren, maar het leukste eraan is wel dat je voetafdrukken kunt maken in de dunne laag sneeuw die erop ligt. Probeer het maar eens!
 • Snowman Bell – Om een of andere reden veroorzaakt het luiden van deze bel een feestelijk gejuich dat de hele kerstgedachte lijkt te omvatten. Wat dat betreft zou het zonde zijn om hem niet te luiden.

Een selectie van de beloningen die spelers in de game kunnen verdienen

Hier vind je alle details over het in-game-evenement Starlight Celebration 2020: https://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/special/2020/The_Starlight_Celebration/uho06l3k9d

Daarnaast wordt vandaag de FINAL FANTASY XIV Online Digital Holiday Card gelanceerd. Om het feestseizoen te vieren, nodigt SQUARE ENIX spelers uit om hun eigen geanimeerde digitale kerstkaart te maken en daarmee de kerstgroeten uit Eorzea naar vrienden, familie en Free Company-leden te sturen. Spelers kunnen gemaakte kaarten downloaden om ze te delen met de mensen waar ze het seizoen graag mee willen vieren.

De FINAL FANTASY XIV Online Digital Holiday Card is hier toegankelijk: http://digitalcard.finalfantasyxiv.com/

Tijdens de Letter from the Producer LIVE-uitzending van 27 november, kondigde producer en director Naoki Yoshida een speciaal, wereldwijd livestream-evenement aan, de “FINAL FANTASY XIV Announcement Showcase.” Dit evenement zal plaatsvinden op 6 februari 2021 en levert het laatste nieuws en aankondigingen voor FINAL FANTASY XIV. Details over wanneer en hoe de stream is te volgen worden later bekendgemaakt.

Nu er zoveel nieuwe content naar FINAL FANTASY XIV Online komt, is er nooit een beter moment geweest om de baanbrekende MMORPG te proberen. De gratis proefversie van de game is uitgebreid met content tot het einde van de Heavensward-uitbreiding, waarbij spelers tot acht speelbare personages kunnen creëren en de verschillende speelbare rassen, klasses en jobs kunnen ervaren zonder speeltijdbeperkingen, dus zo lang ze maar willen. Nieuwe avonturiers die de gratis proefversie willen spelen, kunnen zich hier registreren: https://sqex.to/FFXIVFreeTrial.

FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers is de derde uitbreiding van FINAL FANTASY XIV Online, en werd sinds de release in juli 2019 alom geprezen en hoog beoordeeld. FINAL FANTASY XIV: Shadowbringers levert onder andere prachtige nieuwe omgevingen, de nieuwe gunbreaker- en dancer-jobs, de Hrothgar- en Viera-rassen, het Trust-systeem en veel meer, om zowel oude als nieuwe spelers honderden uren aan content te bieden.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen

  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube?

  Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.

  Holler Box