Square-Enix lanceert vandaag Final Fantasy XIV: Endwalker

thumbnail

SQUARE ENIX lanceert vandaag FINAL FANTASY XIV: Endwalker, de nieuwe uitbreiding van de hooggeprezen MMORPG, en kondigt de nieuwe mijlpaal aan van 25 miljoen geregistreerde spelers.

Endwalker voert het verhaal van Hydaelyn en Zodiark tot zijn opwindende slot en nodigt de Warrior of Light uit om nieuwe gebieden te verkennen, zoals de Old Sharlayan en Thavnair, nieuwe wegen door het Garlean Empire te banen en zelfs om naar de maan te reizen, dit alles ter afronding van een verhaal dat al jaren in ontwikkeling is.

Daarnaast markeert Endwalker het begin van een gloednieuw hoofdstuk in FINAL FANTASY XIV Online, aangezien deze zeer rijke uitbreiding de aanzet geeft tot nieuwe avonturen en een gloednieuwe verhaallijn, die voortbouwt op de basis die de afgelopen acht jaar is gelegd.

Endwalker introduceert een schat aan nieuwe gameplay-mogelijkheden en content, inclusief het volgende:

 • Nieuwe jobs: Sage en Reaper – De Sage is een nieuwe genezer-job – de eerste sinds Heavensward — die gebruikmaakt van met ether doordrenkte nouliths om teamgenoten in de strijd te beschermen, vijanden af te weren en magische vaardigheden op afstand uit te voeren. De Reaper is een melee-DPS met een tweehandige zeis, waarmee spelers niet alleen brute, spectaculaire aanvallen kunnen uitvoeren, maar ook avatars kunnen oproepen die hen helpen in de strijd.
 • Nieuw speelbaar ras: Mannelijke Viera – Bezitters van Shadowbringers™ kunnen na de lancering van Endwalker mannelijke Viera-personages creëren.
 • Verhoogde level-cap – De level-cap voor jobs en klasses wordt verhoogd van 80 naar 90. Spelers kunnen nieuwe acties leren en tegen nieuwe vijanden strijden om hun nieuwe vaardigheden te oefenen.
 • Nieuwe, uitgebreide gebieden – Warriors of Light kunnen nieuwe gebieden verkennen, inclusief Thavnair, Garlemald, Mare Lamentorum en meer, en onderweg heel nieuwe verhalen beleven.
 • Nieuwe Beast Tribes – Spelers kunnen kennismaken met de Arkasodara, Matanga, die leven op het eiland Thavnair, en de Loporrits – die veel gemeen lijken te hebben met de merkwaardige zwerver uit de Eorzean-mythe die Namingway wordt genoemd.
 • Nieuwe content en system-upgrades – Een nieuwe bondgenoot voor het Trust-systeem, nieuwe uitrusting, nieuwe craftrecepten en heel veel meer.

Spelers kunnen ook uitkijken naar een schat aan aanvullende content die is aangekondigd voor komende patches:

 • Nieuwe High-End Raid: Pandæmonium (Patch 6.01)
 • Nieuw woongebied: Empyreum (Patch 6.1)
 • Nieuwe, kleinschalige PvP-content (Patch 6.1)
 • Island Sanctuary
 • Nieuwe Alliance Raid: Myths of the Realm
 • Data Center-verplaatsingssysteem
 • Oceania Data Center (gepland voor februari 2022)

De complete patch-notes voor Patch 6.0 zijn te vinden op de Lodestone: https://sqex.to/NnInL

Bekijk de launch trailer van FINAL FANTASY XIV: Endwalker voor een indruk van het epische verhaal dat gaat komen: https://youtu.be/fwsnh5sgzA8

Daarnaast is de main theme song van Endwalker beschikbaar als digitale download. Dit nummer is gezongen door Sam Carter van de populaire band Architects. Je kunt hier de officiële muziekvideo bekijken: https://youtu.be/FXYUjJrGMjA

Om de lancering te vieren van FINAL FANTASY XIV: Endwalker en de reis naar de sterren die spelers nu kunnen maken, heeft de negenvoudige Grammy-genomineerde Sia in samenwerking met SQUARE ENIX een nieuwe versie uitgebracht van de iconische song “Fly Me to the Moon”. Deze is hier te zien en horen: https://youtu.be/ez9S8PS2E3I

Spelers die het meeste uit hun in-game audio-ervaring willen halen, worden uitgenodigd om de nieuwe “Immerse Gamepack FINAL FANTASY XIV Edition” van Embody uit te proberen. Dit pakket biedt een gepersonaliseerde, ruimtelijke audio-ervaring in FINAL FANTASY XIV. Lees meer en activeer een gratis proefperiode van 14 dagen op: https://embody.co/pages/ffxiv.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx