Specs van Nintendo Switch 2 duiken op via fora

thumbnail

Leden van het Famiboards-forum zijn de laatste tijd druk bezig met het tracken van shipping data tussen Nintendo en Nvidia om zo achter de specs van de Switch-opvolger te kunnen komen. Nvidia en Nintendo werken namelijk samen aan de nieuwe Switch-console, welke het oudere model moet vervangen op de markt.

Volgens verschepingsdata van maart, welke publiekelijk beschikbaar is overigens, zou er verwezen worden naar componenten waaronder RAM-geheugen. Zo zouden er vermeldingen van 6 gigabyte RAM-chips voorbij komen. Nintendo zou er zelfs 2 in elke Switch willen plaatsen, waarmee er dus 12GB aan boord zal zijn. Of dit LPDDR5 of LPDDR5X geheugen zal zijn is onduidelijk. De originele Switch heeft 4 gig RAM te vergelijking.

Verder zou de console qua opslag zo’n 256 gigabytes aan ingebouwde ruimte moeten herbergen. Deze opslagcapaciteit heeft leessnelheden van 2100MB per seconde. De huidige Switch heeft 32 gig geheugen met 300MB leessnelheden. Het is nog altijd qua opslagruimte een stuk minder dan de Xbox Series X en de PlayStation 5, welke standaard zo’n 1 terabyte aan opslag te bieden hebben.

Nintendo heeft de informatie zelf nog niet bevestigd. Wel heeft men al bekend gemaakt dat er in dit fiscale jaar nog een nieuwe Switch-opvolger aangekondigd zal worden.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx