“Sony werkt aan PlayStation 5 met externe disc-drive”

thumbnail

Sony is naar verluidt van plan om een ​​nieuwe PlayStation 5 uit te brengen, claimt Tom Henderson op Insider Gaming. Er staat voor boekjaar 2023 een revisie van de PS5 met een nieuwe behuizing gepland. De eigenaardigheid van het nieuwe model is echter dat het een verwijderbaar schijfstation zal hebben. De drive wordt extern op de console aangesloten via een extra USB-C-poort aan de achterkant van de console.

Volgens het rapport zal de nieuwe versie van de PS5 zowel afzonderlijk als in een bundel met de afneembare disc drive beschikbaar zijn. De schijf zelf wordt ook apart verkocht. Het rapport stelt ook dat de schijf zal passen bij de esthetische stijl van de PS5. Het nieuwe model van de PS5 zou verder wat slanker moeten zijn dan de originele PS5 vanwege de verwisselbare schijf. Heonderson beweert verder dat Sony een grote productierun van de nieuwe versie van de console plant en hoopt in het fiscale jaar 2023 ongeveer 18,5 miljoen eenheden te produceren.

 • 5 1 stem
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Griever
  Lid
  1724
  9 dagen geleden

  Benieuwd hoe deze slankere versie er dan uit zal zien.Zat al te wachten op een ps5 slim,Maar had wel niet verwacht dat deze een externe disc drive zou krijgen.Wel tof dat je nu altijd de optie ervoor gaat krijgen,Want het is voor mij wel wat voordeliger om tweedehandse fysieke spellen te kunnen kopen.

  Laatst aangepast: 9 dagen geleden door Griever

  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx