Sony: Verwijderen Other OS-feature volledig rechtmatig

thumbnail

Sony lijkt genoeg te hebben van alle rechtzaken en het gezeur rondom het verwijderen van de OtherOS-feature in de nieuwere firmware versies voor de PlayStation 3. Via de IGN reageert het concern namelijk op de rechten van gebruikers, maar vooral die van Sony. Men laat duidelijk weten dat Sony juist handelt zonder overtredingen te begaan. Procederen heeft dan ook weinig zin:

“In onze garantie wordt expliciet geschreven hoe het System Software License Agreement in elkaar zit wat betreft de software en het gebruik van de PSN-service. Dit contract komt met een PS3-licentie voor de koper welke betrekking heeft op de software en het gebruik van PSN. SCEA heeft het recht om software features te blokkeren en om toegang tot het PlayStation netwerk te limiteren via firmware updates. Daardoor is het onmogelijk om succesvol claims naar ons toe te werpen omtrent het blokkeren van bepaalde PS3-features waaronder de Other OS-functie. De maatregel die wij hebben genomen is dan ook volledig rechtmatig en geautoriseerd.”

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

@Gast, tuurlijk wel, die zogenaamde super computer die het leger maakte had ook prima met pc’s gekund, dikke onzin dat dat alleen mogelijk is met een PS3. Sneller is de PS3 misschien, maar met een flink aantal werkstations lukt dat ook heus wel. Het leger heeft al die ps3’s aangeschaft omdat dat goedkoper was.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Natuurlijk heeft playstation zich van tevoren ingedekt met mooie regeltjes. Dat neemt niet weg dat het voor de mensen die mede door de other OS functie een PS3 hebben aangeschaft mooi van een koude kermis thuis komen! Het zou net zoiets zijn als Windows opeens media player van je computer afhaalt.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Strummer slaat echt nergens op wat je zegt, De Cell processor van de ps3 kan met zeven cores maximaal 218 gigaflops (Floating Point Operations Per Second) berekenen! Daar kan menig processor van intel niet tegen op.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Omdat in verhouding het aanschaffen van zoveel PS3’s goedkoper was. Het ging om ruim 2200 PS3’s die het leger kocht om een soort super computer te maken. Die gebruikten ze voor surveillance en dergelijke. Om zoiets te willen doen lijkt mij het dus echt wel de beste optie om gewoon pc’s aan te schaffen. Maar je weet hoe defensie is, elke bezuiniging waar ze op kunnen bezuinigen pakken ze.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Z@3 Redrum ja maar wat was dan de precieze reden waarom het amerikaanse leger zo veel ps3’s had gekocht en niet gowone pc’s???

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Als je een server wilt hebben, zou je wel dom zijn om een PS3 aan te schaffen, want voor verdere doeleinden is Linux gewoonweg niet geschikt. Als je Linux wilt draaien, koop je een PC, geen PS3.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Mensen moeten niet zo janken, alsof de PS3 alleen maar geschikt is voor zo’n Other OS-feature en iedereen z’n PS3 daarvoor gekocht heeft. De PS3 doet wat hij kan, games afspelen, films afspelen en streamen werkt ook prima. Als ik pers? Linux wil draaien, dan neem ik wel een werkstation waarop ik Linux installeer. Je zit toch ook niet volop Internetpagina’s te bekijken op je PS3, ook dat werkt gewoon minder fijn dan op je PC.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

muhaha wat denkt sony . ik heb hem gewoon gejailbreakt puur voor de illegale games fuck kopen intresseert mij nou als ik dood bent dat er dan geen games meer zijn . muhahahah

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

, dat bepalen de mensen denk ik zelf liever.

Anoniem
Gast
Anoniem
5 maanden geleden

Uiteindelijk zijn alleen de eerlijke gebruikers hiervan de dupe geworden.. Zal mijn PS3 nu ook gewoon jailbreaken omdat ik toch al geen PSN toegang had omdat ik OtherOS wilde houden.. Nee Sony heeft totaal GEEN recht om na de aanschaf belangrijke (voor mij altans) functies te verwijderen. Enuh, sorry mensen, de PS3 koopt niet iedereen voor games, maar voor de totaal package (ofwel voor mij was het bluray + otheros (ivm homebrew) en PS3 games was een leuke bijkomstigheid…


Naar boven
13
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x