Sony reageert op eventuele externe Blu-Ray drive voor de PlayStation 5 Digital

thumbnail

De PlayStation 5 en de PlayStation 5 Digital komen bijna uit. De release is namelijk op 19 november in Europa. Verschil tussen de standaard PS5 en de Digital Edition is dat de laatstgenoemde geen Blu-Ray drive heeft. Een externe Blu-Ray speler zou echter een oplossing kunnen bieden om toch schijfjes af te kunnen spelen. Na enige navraag van Evilgamerz bij Sony hebben we gedeeltelijk antwoord op deze vraag gekregen, of juist niet… Sony laat namelijk weten dat het nog niet duidelijk is of er in de toekomst een dergelijke externe Blu-Ray speler zal gaan komen die je kunt aansluiten op de console. Echter is de verwachting momenteel niet dat deze randapparatuur ook daadwerkelijk er zal gaan komen, al is het technisch wel mogelijk.

Helaas is op dit moment niet bekend of deze mogelijkheid (externe Blu-Ray optische drive) er in de toekomst zal gaan komen maar doordat er al een digitale versie van de PlayStation 5 aangeboden wordt zal deze er waarschijnlijk niet gaan komen.

Sony sluit daarmee dus niet 100% uit dat een optische drive alsnog zal gaan komen voor de Digital, al is de kans dus zeer klein en zal de console hoogstwaarschijnlijk ‘digital only’ blijven. Verdere details wilde men helaas niet met ons delen. Meer details over de PS5 Digital kun je hier nalezen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
19 dagen geleden

Het zal waarschijnlijk met illegale mogelijkheden te maken hebben dat third party externe blu-rays niet ondersteund worden. Sony zal het toch zelf moeten maken dan.


Naar boven
2
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x