Sony patenteert hardware voor PS3-backwards compatibility

thumbnail

Sony Japan is momenteel bezig met het patenteren van een apparaatje welke het mogelijk maakt om de backwards compatibility van de PlayStation 3 te verbeteren. De huidige console maakt het niet mogelijk om oudere PS2-games via de disc te draaien en ook de 60 gig versie welke nog lanceerde met backwards compatibility ondersteuning heeft veel problemen met de nodige PS2-games. De nieuwe randapparatuur moet echter een oplossing bieden.

Het gaat om een externe box met zijn eigen processor, DVD encoder/emulator, sound chip en grafische chip. Middels een kabel kan deze aangesloten worden op de PlayStation 3. Vervolgens kunnen oudere games gedraaid worden op de console. Sony heeft het apparaatje nog niet officieel bevestigd voor de markt.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  17 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Persoonlijk heb ik die backwards compatibilty nooit zo begrepen. Je koopt toch een nieuwe console om nieuwe games te spelen. Zelf heb ik een 60 GB de aller eerste lichting zegmaar, nog nooit een ps2 game gedaan.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  YES. ik kan niet wachten om weer nfsu erin te knallen:D

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  tsja vrijwel iedereen met ps2 games heeft ook een ps2, dus als een game niet werkt sluit je toch lekker je ps2 aan? Ik zou echt geen geld uitgeven voor zo?n apparaat.:weird:

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Wat je zegt Bart, ik hoef ook niet zo nodig PS2 games te spelen, mijn PS3 is echter wel compatible met PS2 games maar maakt nooit gebruik van de feature. Heb het volgens mij ook maar 1 ? 2 keer gedaan.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Nou ik ga met me tijd mee had eerst een 60 gb die ps2 games kon spelen. Heb 1 keer een ps2 spel meegespeelt maar wat zag dat eruit zeg als je ps3 games gewend ben. Ik zit hier niet meer op te wachten.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  niks BS de PS3 60gb versie in Amerika had PS2 hardware ingebouwd, maar nu komt ie in Europa had de PS3 60gb versie een PS2 die via software werd geemuleerd om zo PS2 games te kunnen spelen. Sony kan dit allang met software…in de huidige PS3 versies zit toch een software matige PS1?

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  USB 2.0 heeft tegenwoordig een vrijwel net zo’n hoge bandbreedte als die van een DVD/Blu-Ray drive, dus dat moet kunnen.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  Via wat voor kabeltje zou je het moeten laten werken dan, de PS3 heeft enkel USB als aansluiting. En die heeft waarschijnlijk niet genoeg bandbreedte 😉

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  dat de 60GB ps3 andere hardware heeft maakt geen fuck uit. op de pc heb je ook goede ps2 emulators. dus sony kan dit makkelijk softwarematig aanbieden, al dan niet betaald. genoeg gamers die liever de emulator hebben dan weer een stukje hardware wat in de weg staat.

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  4 jaren geleden

  @95.96.194.XXX: Dit is BS! De PS2 heeft een hele andere processor als dat de PS3 heeft. De PS3 heeft dus hardware nodig om een PS2 te kunnen afspelen. De 60GB launch versie kon dit, omdat er een PS2 moederboard is ingebouwd. De latere modellen hebben dit niet om de kosten te drukken. Last but not least. De PS-jailbreak is illegaal!! Nog niet in NL, maar dit gaat zeker nog wel komen.


  Naar boven
  17
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx