Sony laat Gamescom aan zich voorbij gaan

thumbnail

Sony zal dit jaar niet aanwezig zijn op de Gamescom in Keulen. Het concern zegt dat via de GamesMarkt. De Gamescom vindt plaats op 21 augustus tot en met 25 augustus en is een jaarlijks evenement.

Gamescom is een van de grootste gamingbeurzen ter wereld, en veel grote namen in de industrie zijn hier jaarlijks aanwezig om hun nieuwste games, hardware en andere producten te tonen. Sony Interactive Entertainment, een van de grootste spelers in de gamingindustrie, heeft door de jaren heen een wisselende aanwezigheid gehad op Gamescom. Hier is een overzicht van Sony’s betrokkenheid bij Gamescom in de afgelopen jaren:

Vanwege de COVID-19 pandemie werd Gamescom 2020 een volledig digitaal evenement. Sony koos ervoor om deel te nemen aan het online format en presenteerde nieuwe trailers en updates voor games zoals “Ratchet & Clank: Rift Apart”, “Demon’s Souls” (voor PlayStation 5), en “Horizon Forbidden West”. Hoewel er geen fysieke stand was, zorgde de digitale aanwezigheid ervoor dat fans toch nieuwe content te zien kregen.

Gamescom 2021 vond wederom voornamelijk digitaal plaats. Sony besloot echter om geen grote presentatie of persconferentie te houden tijdens dit evenement. Het bedrijf richtte zich meer op individuele aankondigingen en hun eigen events zoals de “PlayStation Showcase”, waar ze updates en aankondigingen presenteerden buiten Gamescom om.

Sony had een beperkte aanwezigheid op Gamescom 2022. In plaats van een grote fysieke stand of uitgebreide presentatie, koos Sony ervoor om zich te focussen op specifieke titels via kleinere showcases en demo’s. De focus lag meer op hun eigen geplande events en minder op deelname aan grote beurzen zoals Gamescom.

In 2023 keerde Sony weer terug met een bescheiden aanwezigheid. Het bedrijf presenteerde enkele nieuwe titels en updates, maar had niet de prominente aanwezigheid die ze in eerdere jaren hadden. Ze legden meer de nadruk op het tonen van hun games in een digitale context en via eigen kanalen, terwijl fysieke aanwezigheid op de beursvloer minder centraal stond.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx