Leer meer over het verhaal en de personages van GUNDAM BREAKER 4

thumbnail

GUNDAM BREAKER 4, de hack-and-slash looter game die op 29 augustus 2024 uitkomt op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via Steam, krijgt nieuwe info over het verhaal en de personages.

In GUNDAM BREAKER 4 bevinden spelers zich in de nieuwste evolutie van de Gunpla Battle Simulator, waar ze elkaar online kunnen ontmoeten, chatten en socializen. Het verhaal speelt zich af wanneer deze nieuwe versie van de simulator, genaamd GUNPLA Battle Blaze: Beyond Borders (of GB4) een bètatestfase ingaat, waaraan de hoofdpersoon deelneemt. De protagonist ontmoet Tao, een zeer deskundige maar onervaren gebruiker met een voorliefde voor SD Gundam, en Lin, een beginner met een competitieve geest. De drie vormen een clan en beginnen gevechten, waarbij ze nieuwe bondgenoten en rivalen ontmoeten. Naarmate ze zich verder ontwikkelen, doen ze uiteindelijk mee aan het “Battle Tournament”, het grootste evenement van de game.

Naast Tao en Lin zullen hoofdrolspelers als Reco, het AI-personage dat nieuws brengt en evenementen organiseert, Mr. Gunpla, de commentator en MC voor GB4-evenementen of Misa, de veteraan die het Ayato Shopping District Gunpla-team leidde in GUNDAM BREAKER 3, een rol spelen in het verhaal van de game. In GUNDAM BREAKER 4 kunnen spelers hun Gunpla aanpassen met meer dan 250 basiskits, onderdelen die kunnen worden verkregen door vijanden te verslaan en gevechten waarin Gunpla van verschillende groottes voorkomen.

Vecht door missies om hordes vijandelijke mechs te hacken, slashen en schieten, en breek hun onderdelen af om te verzamelen en te upgraden. GUNDAM BREAKER 4 introduceert een geheel nieuwe functie in de serie, waarbij spelers twee verschillende wapens kunnen gebruiken voor unieke combo’s in hun zoektocht naar de beste onderdelen om de perfecte Gunpla te bouwen. Tussen de gevechten door hebben spelers toegang tot een robuuste mecha-garage waar ze hun creaties kunnen aanpassen met nieuwe onderdelen en verf, stickers en verwering om de ultieme mecha-expressie voor Gundam-fans te maken.

Een andere gloednieuwe functie die uniek is voor GUNDAM BREAKER 4 is de dioramamamodus. Creëer uitgebreide scenario’s met verschillende achtergronden, omgevingselementen en speciale effecten, plaats vervolgens Gunpla-creaties en leg de perfecte pose vast met zeer beweegbare modellen.

GUNDAM BREAKER 4 lanceert op 29 augustus 2024 en is nu beschikbaar voor pre-order op Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via Steam.

MOBILE SUIT GUNDAM is een franchise die dit jaar 45 jaar bestaat en is gemaakt door Sunrise Inc. MOBILE SUIT GUNDAM, de eerste animatieserie van de franchise, werd voor het eerst uitgezonden in Japan in 1979. De franchise, bekend om zijn gigantische mecha’s genaamd “Mobile Suit” en zijn militaire sci-fi verhalen, groeide door de jaren heen in populariteit en telt nu meer dan 50 tv-series, films en OVA, samen met een heleboel merchandise waarvan de meest bekende Gunpla is, plastic model kits waarmee mensen kleine versies van hun favoriete mobiele pakken kunnen namaken.

Ga voor meer informatie over GUNDAM BREAKER 4 en andere producten van Bandai Namco Europe naar: www.bandainamcoent.eu. Volg ons op Facebook, Instagram, TikTok of neem deel aan het gesprek op X.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx