Sony komt met PlayStation VR2-adapaters voor de PC

thumbnail

Sony zal met een adapter gaan komen om de PlayStation VR2-headset compatibel te maken met de PC. Dat lezen we via Brad Lynch op X. Hij is achter een certificering gekomen van het product. Daarmee moet de virtual reality-headset functioneren op de PC. Momenteel werkt deze nog enkel met de PlayStation 5 samen.

In februari kondigde Sony al aan dat PS VR2 compatibel gemaakt zal worden met de PC om een nog breder publiek aan te trekken. De certificering stamt van 27 maart van dit jaar af. Sony heeft de adapter nog niet officieel aangekondigd. Een prijs en releasedatum zijn dan ook nog onbekend.

De PlayStation VR2 (PS VR2) is de nieuwste virtual reality-headset van Sony, ontworpen voor de PlayStation 5. Deze headset biedt een indrukwekkende upgrade ten opzichte van zijn voorganger, met OLED-schermen die een resolutie van 2000 x 2040 pixels per oog leveren, en een verversingssnelheid tot 120 Hz voor vloeiende beelden. Dankzij inside-out tracking met ingebouwde camera’s is externe apparatuur niet meer nodig, wat de setup vereenvoudigt. De nieuwe Sense-controllers bieden haptische feedback en adaptieve triggers, wat de immersie in VR-games aanzienlijk verbetert.

Met zijn lichte en comfortabele ontwerp, een enkele USB-C-kabelverbinding, en een groeiende bibliotheek van speciaal ontwikkelde en geoptimaliseerde games, belooft de PS VR2 een diepere en meer meeslepende virtual reality-ervaring. De headset is perfect afgestemd op lange speelsessies, met aanpassingen om de gebruiker koel en comfortabel te houden. Sony’s samenwerking met diverse ontwikkelaars zorgt voor een breed scala aan content, waardoor de PS VR2 een krachtige toevoeging is voor elke PS5-bezitter die op zoek is naar next-gen VR-entertainment.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx