Sony had met wat origineels moeten komen

thumbnail

De nodige kreten werden afgevuurd op Sony toen men bekend maakte dat er een bewegingssensor aanwezig zou zijn in de nieuwe PlayStation 3 controller. Men zou namelijk denken dat dit deels overgenomen zou zijn van de concepten die Nintendo onlangs liet zien. Het laat introduceren van de nieuwe controller wekte dan ook veel vragen, ook bij Nintendo. Zo gaven zij al toe het laf te vinden van Sony om een dergelijke manier van gamen deels over te nemen. Ook de triggers zijn niet origineel deze zijn immers door hun andere concurrent Microsoft geïntroduceerd.

De uitslag van de poll was als volgt:

Mee eens 47%
Niet mee eens 53%

Yoshi begon de discussie. Hij meldde het eens te zijn met de stelling omdat Sony nu gewoon een update van de PS2 geeft met nieuwe dingen van de Wii en Xbox. Nebi gaf aan het niet met de stelling eens te zijn. Hij geeft aan tevreden te zijn met de PS3 zoals die nu is. Verder maakt hem het niet zoveel uit dat de controller nageaapt is aangezien het hem toch leuk lijkt worden. Hij zou dan ook niet weten met wat voor nieuws Sony had moeten komen.

Volgens Z@3 Redrum had Sony iets beters moeten verzinnen. Hij kwam met de volgende reactie. Ze hebben de banaan toch lang aan weten te houden, en die trok me wel aan. Vooral de ergonomie die laatst werd bekeken toonde wel interesse. Ik denk dat ze op het laatste moment toch maar, vanwege de vele kritiek op de boemerang, besloten hebben het simpel te houden en er snel een simpele modificatie aan toe te voegen. Ik denk niet dat dit maandenlang brainstormen is geweest en dat men er de tijd voor heeft genomen. De E3 moest gewoon iets brengen, en dat is toch iets tegenvallends. Iets dat me eigenlijk het meeste is tegengevallen aan de PS3. Begin dit jaar wilde ik de PS3 nog kopen vanwege de innoverende look van de controller en de Blu-Ray speler, maar nu valt het me toch vrij erg tegen, al koop ik evengoed wel een PS3

Persoonlijk ben ik het met de stelling eens. De enige verbetering van de PS3 zijn naar mijn mening de graphics. Verder is het gewoon een update van de PS2, maar dan veel duurder. Bovendien komen er op dit moment meer PS2 games aan die ik wil dan PS3 games. Uiteindelijk wil ik vast wel een PS3 voor games als MGS, FF en God of War, maar dat is een ander verhaal. Voorlopig ben ik erg tevreden met mijn Xbox 360. Toen Raziel met de volgende uitspraak kwam moest ik wel even nadenken, @Kitsune: Dat geldt dan toch nog meer voor de 360, daar is in feite helemaal niets aan veranderd ten opzichte van de xbox.

Ik kwam tot de conclusie dat ik wilde zien dat een console iets had wat uniek is tegenover andere consoles. Ik koos voor de PS2 omdat die gewoon veel meer goede games had als beide concurrenten samen. Nu lijkt het erop dat het een geheel ander verhaal betreft. De Xbox heeft ook weldegelijk unieke punten. Zo bracht de Xbox 360 de arcade games wat een erg leuke toevoeging is. Verder is er natuurlijk het groot opgezette Xbox Live systeem en alle mogelijkheden die daarbij komen. Wii heeft daarin tegen de controller. Sony heeft beide van dit een beetje. Niet genoeg naar mijn mening en daarom zeg ik ook nog steeds dat Sony met wat origineels had moeten komen.

Hier kun je overigens het hele discussie topic vinden: Klik

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box