Sony Exec: PlayStation 3 was bijna het einde van Sony

thumbnail

De mannen van Video Games Chronicle hebben een vette documentaire gezien voor de release. Het gaat om The PlayStation Revolution waarin de historie van PlayStation onder de loep wordt genomen. Via de PS Lifestyle lezen we dat voormalig Sony executive Shahid Kamal Ahmad zijn verhaal doet in de docu. Hij had het onder andere over de lastige periode die Sony meemaakte met de PS3-lancering.

Het was een lastige periode, omdat er veel werk gestoken moest worden in het omdraaien van de technische moeilijkheden. De PS3 die aan het einde van de generatie er stond was een veel meer gefocust product. En dat zeg ik niet persoonlijk. We waren verrast door wat de PS4 voor ons heeft gebracht. Het was een soort van heropleving. We zijn met de PS3 door het vuur gegaan. We moesten alles wel goed doen, want anders had dit het einde kunnen betekenen voor Sony.

Sony had bij de launch van de PS3 veel problemen. Ontwikkelaars hadden moeite met het ontwikkelen en porten van games voor het platform. Daarnaast was de console met 600 Euro bij de launch ontzettend duur voor veel consumenten. Het betekende dat de launch uitermate stroef verliep, en Sony maakte daarnaast forse verliezen per unit die werd verkocht.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  1 Reactie
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  TommyNL
  Lid
  179
  8 maanden geleden

  Het einde van Sony? ūü§£ Denk eerder het einde van het PlayStation merk. Maar dat zou erg raar zijn gezien die tak de meeste winst maakt binnen Sony. Microsoft heeft paar jaar terug ook overwogen om Xbox te stoppen of af te stoten. Niks bijzonders lijkt me.


  Naar boven
  1
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Je kunt als bezoeker anoniem, maar ook als lid reageren op artikelen. Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box