Skylanders Spyro’s Adventure komt tot leven in je huiskamer

thumbnail

Activision Publishing, Inc. kan vol trots mededelen dat Skylanders Spyro’s Adventure nu wereldwijd verkrijgbaar is. De starterset van Skylanders Spyro’s Adventure bevat het spel, drie speelfiguurtjes, de ‘Portal of Power’, een poster en ruilkaarten. Meer heb je niet nodig om te kunnen genieten van de mix tussen digitaal en fysiek spelen die alleen Skylanders Spyro’s Adventure biedt.

“Al ruim voor de E3 keken zowel de industrie als consumenten halsreikend uit naar Skylanders,” aldus Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing. “Erkenning door websites zoals Toy Insider en Time to Play bevestigt alleen maar dat Skylanders Spyro’s Adventure het cadeau voor de feestdagen is. We kunnen niet wachten totdat de ‘Portals of Power’overal in de woonkamers staan.”

Skylanders Spyro’s Adventure is het eerste spel dat fysiek speelgoed tot leven brengt in een digitale wereld via de ‘Portal of Power’, dat bij ieder spel wordt meegeleverd. En omdat de personagegegevens in de figuurtjes worden opgeslagen, kun je ze overal mee naartoe nemen. Bovendien zijn ze niet gebonden aan één systeem. En dus kun je ze gebruiken voor de Nintendo Wii, de Nintendo 3DS, het PlayStation 3 computer entertainment systeem, pc’s en Macs en zelfs op het web via Skylanders Spyro’s Universe. De grenzeloze, multimediale crossplatform mogelijkheden vormen een keerpunt voor zowel de speelgoed- en de game-industrie als jonge spelers die op zoek naar een vernieuwend en spannend digitaal avontuur. Spelers kunnen in totaal 32 fantasiewezens verzamelen. Deze wezens bewaken ieder een van de magische gebieden uit Skylanders Spyro’s Adventure. De sinistere Portal Master Kaos heeft ze uit hun thuisland verdreven en nu zijn ze in onze wereld beland. Als speler moet je puzzels oplossen, schatten zoeken, een uitgestrekte fantasiewereld doorkruisen en het opnemen tegen Kaos en zijn handlangers om de wachters weer in veiligheid te brengen.
“Skylanders Spyro’s Adventure stimuleert de verbeeldingskracht doordat je zowel in een virtuele wereld als in de echte wereld kunt spelen met personages die je mee kunt nemen,” aldus Dr. Larry Rosen, een professor in de psychologie aan de California State University, Dominguez Hills, die schrijft over het opvoeden van technologisch onderlegde jongeren. “Dankzij het vernieuwende ontwerp ontstaat er een balans tussen de virtuele en de fysieke interactie. Uit sommige onderzoeken blijkt dat videogames de verbeeldingskracht niet stimuleren, maar dit spel neemt die zorg weg.”

Activision werkte samen met creatieve topmensen uit Hollywood om de unieke wereld van Skylanders Spyro’s Adventure samen te stellen. Het spel en de technologie zijn ontwikkeld door de Californische studio van Activision in Novato en Toys for Bob, geleid door creatief directeur en studiohoofd Paul Reiche. Het avontuurlijke verhaal is geschreven door Alec Sokolow en Joel Cohen, die beiden zijn genomineerd voor een Academy Award. Ook hebben zij de eerste Toy Story-film geschreven. Het resultaat bestaat uit een groot aantal leuke verzamelfiguurtjes, een meeslepend verhaal en een interactieve spelervaring die zijn weerga niet kent.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx