Silver Rain Games gaat intensieve samenwerking aan met Electronic Arts

thumbnail

Silver Rain Games, een indie-developer die mede is opgericht door de BAFTA genomineerde acteur en producent Abubakar Salim, heeft een belangrijke deal getekend met het EA Originals-label van Electronic Arts Inc. EA Originals gaat niet alleen financiering voor het onaangekondigde project van de opkomende studio bieden, maar ook begeleiding en ondersteuning van de missie van het team om een frisse kijk op games en de industrie te brengen.

Silver Rain, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, werd in december 2019 mede opgericht door Salim, vooral bekend van zijn rol in HBO’s populaire serie Raised by Wolves, samen met Melissa Phillips, die het hoofd van de studio wordt. Zij werkte eerder als de manager voor programma’s en evenementen van BAFTA Games. Het bedrijf werd opgericht met de bedoeling om diepgaande en innovatieve games en content te creëren voor verschillende entertainment-media. Sinds de oprichting eind vorig jaar is de studio snel gegroeid tot ongeveer 20 medewerkers, die momenteel allemaal op afstand werken.

“In wat een uitdagend jaar is geweest, hebben we een buitengewoon creatief en wereldwijs team samengesteld dat staat te popelen om te werken aan projecten die hun wereldwijde perspectieven tot leven brengen. Samen bouwen we aan een spannend universum waarin de kracht en magie van verhalen vertellen tot leven komt,” zegt Salim. “We vinden het fantastisch om samen te mogen werken met het EA Originals-team, de ideale partner voor ons aan het begin van deze reis. Niet alleen begrijpen ze onze visie om te inspireren en vermaken, maar ze verwelkomen ook dit spannende nieuwe tijdperk van game-ontwikkeling.”

“We hebben het afgelopen jaar ons team flink uitgebreid en hebben een aantal uitzonderlijk getalenteerde mensen die ons steunen bij het bouwen van deze game,” zegt Phillips. “Ik vind het geweldig om het team verder te zien groeien en echt de kans te krijgen om de kwaliteit van het werk dat ze maken te laten zien.”

“Het is een genoegen om samen te kunnen werken met Abu, Mel en het hele team van Silver Rain”, zegt Matt Bilbey, EVP Strategic Growth bij Electronic Arts. “Ze vormen een gedurfde, nieuwe, onafhankelijke studio die aparte, innovatieve en nieuwe ervaringen wil creëren. We kijken ernaar uit om hen te steunen op hun epische avontuur en wanneer de tijd rijp is, ze in contact te brengen met een wereldwijd publiek van spelers.”

Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van de games van het EA Originals-label, kun je hier terecht. Voor meer informatie over EA Partners, de afdeling binnen Electronic Arts die de dapperste en grootste talenten van onafhankelijke studio’s over de hele wereld zoekt en met hen samenwerkt om adembenemende games te bieden aan spelers op alle platforms en apparaten, kijk je op: www.ea.com/nl-nl/partners.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  Abonneer
  Abonneren op
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx