SEGA kondigt Football Manager 2010 aan voor de PC en PSP

thumbnail

Sports Interactive & SEGA Europe Ltd. kunnen vandaag aankondigen dat Football Manager 2010 (voor de pc en Apple Macintosh) en Football Manager Handheld 2010 voor de Sony PSP zullen worden uitgebracht op 30 oktober. Football Manager 2009 is het meest succesvolle deel in de Football Manager-serie tot nu toe. Football Manager 2009 heeft 22 weken op nr. 1 gestaan in het Verenigd Koninkrijk (op de pc-verkooplijsten), er zijn wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht en het spel is in een recente peiling van het Britse Radio 1 uitgeroepen tot de een-na-beste videogame aller tijden. In Nederland en België heeft Football Manager 2009 in totaal meer dan 25 weken in de top 10 van best verkochte PC games gestaan.

Uit onderzoek blijkt dat mensen Football Manager 2009 gemiddeld 240 uur hebben gespeeld. Daarom heeft Sports Interactive het laatste jaar in nauwe samenwerking met consumenten en de Football Manager-community belangrijke verbeteringen aangebracht in de speleditie van dit jaar. Football Manager 2010 is op talloze plekken voorzien van nieuwe hulpmiddelen en wijzigingen, waaronder een aantal grote toevoegingen die de gebruikersvriendelijkheid, de navigatie en de feedback van het spel moeten verbeteren. Het gaat dan onder andere om een gloednieuw systeem voor wedstrijdtactiek, het debuut van een hulpmiddel voor wedstrijdanalyse, een volledig nieuw uiterlijk en een nieuwe gebruikersinterface.

“We hebben samen met de Football Manager-community ontzettend hard gewerkt. Daarbij hebben we ons niet alleen gericht op onderdelen van het spel die verbeterd moesten worden, maar ook op toevoegingen die reeds bestaande onderdelen konden verbeteren. We hebben ook een uitgebreid bruikbaarheidsonderzoek verricht, dat ons ertoe heeft aangezet om de presentatie van het spel volledig te vernieuwen. Daar zijn we ontzettend enthousiast over”, aldus Miles Jacobson, Studio Director van Sports Interactive. “Om de feedback te verwerken, zijn veel bestaande onderdelen van het spel bijgeschaafd, maar we hebben ook diverse wijzigingen aangebracht. We weten zeker dat we daardoor in oktober de beste Football Manager tot nu toe op de markt kunnen zetten.”

Dankzij de introductie van een tactiekmodule kan de manager het team eenvoudiger instrueren. Daarnaast kun je voor het eerst vanaf de zijlijn ‘schreeuwen’ en snel tactische wijzigen aanbrengen om de speelstijl van je team nog tijdens de wedstrijd te wijzigen. Het laatste jaar heeft Sports Interactive samengewerkt met coaches uit diverse voetbaldivisies en een aantal van de meest gerespecteerde tactici in de Football Manager-community. Dankzij deze samenwerking is het spel nu voorzien van talloze tactische standaardopties, waarmee je de rol van de speler in het team kunt bepalen (‘balwinnende middenvelder’ of ‘diepliggende spelmaker’). Tegelijkertijd kun je nog steeds gebruikmaken van de oude ‘schuifbesturing’. De feedback op wedstrijden is verbeterd, zodat de gebruiker meer inzicht krijgt in de goede en foute acties van het team. Een nieuw hulpmiddel voor wedstrijdanalyse laat voor alle spelers zien waar schoten, passes, voorzetten, kopballen, tackles, overtredingen en onderscheppingen op het veld hebben plaatsgevonden. Managers kunnen deze analyse zowel live in het spel als na de wedstrijd weergeven, zodat ze de sterke en zwakke plekken van hun eigen team en dat van de tegenstander kunnen bepalen en hun tactiek daarop kunnen
afstemmen.

Football Manager 2010 is voorzien van een gloednieuwe, levendige gebruikersinterface, waarbij je kunt kiezen uit een lichte en een donkere skin. Daarnaast is de navigatie van het spel volledig vernieuwd. De zijbalknavigatie uit voorgaande jaren is vervangen door een intuïtief tabbladsysteem boven in het scherm, waarmee je eenvoudiger kunt navigeren door de beroemde diepgaande functies van Football Manager. Op deze manier wordt het spel toegankelijker voor nieuwe spelers.

Dankzij de gloednieuwe gegevensbewerking kun je nieuwe divisies toevoegen aan bestaande competities, of zelfs volledig nieuwe competities toevoegen. Zo kun je het spel eenvoudiger dan ooit actueel houden – en het is nog gratis ook. De informatievoorziening voor de manager is verfijnd nu gebruikers zich kunnen aanmelden bij het nieuwscentrum, een krant waarop je je in het spel kunt abonneren. In deze krant staat alleen voetbalnieuws dat je wilt lezen, omdat je verhalen die je niet nodig hebt kunt wegfilteren. Op deze manier kun je zo ver in de voetbalwereld opgaan als je wilt.

Introduceerde Football Manager 2009 een 3d-wedstrijdweergave, de release van dit jaar is voorzien van verbeterde AI, meer dan 100 nieuwe animaties voor de 3d-veldweergave, nieuwe stadions, nieuw publiek, een realistische afname van de kwaliteit van het veld en een betere belichting, waardoor de wedstrijdervaring nog realistischer wordt. Andere nieuwe functies zullen in de aanloop van de release van het spel op 30 oktober nog worden aangekondigd in een serie blogs. Dankzij deze nieuwe functies zal Football Manager haar positie weten te behouden als de meest realistische, de meest gespeelde, de meest gewaardeerde en de meest verkochte voetbalmanagementsimulatie ter wereld. Football Manager Handheld 2010 is tevens voorzien van talloze nieuwe functies en verbeteringen, waaronder een gloednieuwe skin voor het spel en een betere AI voor de wedstrijdengine.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  2 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  mooie vertaling van t engelse artikel

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Supertof wordt deze !!


  Naar boven
  2
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box