Seagate Firecude 530 SSD kan in PlayStation 5 geplaatst worden

thumbnail

De FireCuda 530 van Seagate, een nieuwe solid state harde schijf, is vrijwel zeker compatibel met de PlayStation 5. Dat lezen we via de Nascopares. Het gaat om varianten van 500 gigabyte, 1 terabyte en 2 terabyte. De laatst genoemde kost bijna 500 Dollar, terwijl de goedkoopste variant 140 Dollar kost. De NVMe SSD kan intern geplaatst worden in de PlayStation 5. Sony blokkeert momenteel het interne M.2 SSD-slot via haar software maar zal via een update het mogelijk maken om alsnog extra opslag mogelijk te maken in de console. Deze zomer zal dit waarschijnlijk mogelijk zijn. Waarschijnlijk zullen veel PCIe Gen 4×4 SSD’s ondersteund worden, waarbij 4 terabyte en een maximale bandbreedte van 7300MB per seconde mogelijk zijn. Volgens Seagate zijn de FireCuda’s uitermate geschikt voor een goede gaming performance, en dus zeer geschikt voor de console.

Update: Inmiddels heeft Sony de specs bekend gemaakt waaraan een SSD moet voldoen en de FireCuda voldoet hier aan, waarmee dus zeker is dat de hardware in de PS5 gestoken kan worden na de software update.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat je ons ook kunt volgen op Facebook en YouTube? Dit soort berichten minder ontvangen? Word lid van onze website.
  Holler Box
  jeroen
  Wist je dat? Als lid van Evilgamerz kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan!
  Holler Box