Samsung introduceert Odyssey-reeks op Gamescom 2022

thumbnail

Met de grensverleggende Odyssey Ark, de Odyssey G70B en G65B onthult Samsung vandaag zijn nieuwste gaming-monitoren op Gamescom 2022. De Odyssey Ark, die eerder deze maand werd aangekondigd, is ‘s werelds eerste 55-inch 1000R gebogen gaming-monitor. De monitor heeft een refresh rate van 165Hz, een responstijd van 1ms (GtG) en een nieuwe Cockpit-modus.

“Gamescom is het grootste gaming-evenement ter wereld. Het is dan ook de perfecte plek om de wereldwijde gaming-community onze nieuwste innovaties te laten zien”, zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. “De Odyssey Ark en de superslimme G70B en G65B openen een nieuwe wereld aan gaming-mogelijkheden.”

Odyssey Ark: het ultieme entertainmentscherm met superieure gaming-prestaties
De Odyssey Ark verlegt grenzen met zijn ongeëvenaarde beeldkwaliteit en cinematografische surround sound. ‘s Werelds eerste 55-inch 1000R gebogen scherm vult je volledige gezichtsveld dankzij de 1000R-curve, inclusief je perifere zicht. Dit wordt nog meer benadrukt in de Cockpit-modus met de HAS (Height Adjustable Stand) kantel- en draaifunctionaliteit. De Quantum Matrix-technologie met Quantum Mini LED maakt nauwkeurige aansturing van de dicht opeengepakte LED’s mogelijk. De nieuwe 14-bits processing met 16.384 niveaus van zwart en de statische contrastverhouding van een miljoen op één, zorgen ervoor dat je elk detail in perfecte helderheid kunt aanschouwen.

​Dankzij het Samsungs Matte Display en Sound Dome-technologie is de Odyssey Ark het ultieme entertainmentscherm. Het matte scherm heeft zowel antischittering- als antireflectiebescherming, waardoor je zonder afleiding kunt kijken, werken en gamen. Het filmische geluid wordt mogelijk gemaakt door vier luidsprekers, één op elke hoek, en twee centrale woofers. Het 60W 2.2.2-kanaal levert de laagste 45Hz-tonen van welke gaming-monitor of gaming-soundbar dan ook.

​De Odyssey Ark biedt alle functionaliteiten die je nodig hebt voor de beste gaming-, entertainment- en lifestyle-ervaringen. Smart Hub integreert essentiële IoT-apparaten en -functionaliteiten, waarmee je bijvoorbeeld temperatuur en vochtigheid kunt beheren via de SmartThings-app. Met Samsung TV Plus en een wifiverbinding heb je een volledige Smart TV-ervaring. Zo heb je toegang tot populaire streaming-apps en gratis live-content, zonder downloads of aanmeldingen.

​Met de op zonne-energie werkende Ark Dial – de exclusieve controller voor de Odyssey Ark – kun je snel en eenvoudig allerlei instellingen beheren. Denk aan Flex Move Screen, Multi View, Quick Settings en Game Bar[1]. De Ark Dial is uitgerust met een zonnepaneel, maar kan ook worden opgeladen via een USB-C-aansluiting.

Odyssey G70B & G65B: slimme services en nog soepeler gamen
De Odyssey G70B en G65B gaming-monitoren zijn eveneens onthuld op Gamescom 2022. Deze monitoren zijn voorzien van slimme functionaliteiten, waaronder de mogelijkheid om ook zonder pc een thuiskantooromgeving te creëren. Je maakt eenvoudig en vanaf één scherm verbinding met verschillende IT-apparaten en -diensten. Link draadloos met een Windows- of Mac-pc, gebruik Samsung DeX of spiegel je smartphonescherm op de monitor met Apple AirPlay 2. Je krijgt toegang tot Microsoft 365-cloudservices en kijkt de nieuwste series op Netflix, Amazon Prime en andere grote OTT (over-the-top) serviceproviders.

​Daarnaast zijn de G70B en G65B uitgerust met een gevoelige Far Field Voice-microfoon. Zo kun je ze bedienen via stemassistenten als Bixby en Amazon Alexa. Met de Always On Voice[2]-functionaliteit communiceer je met Bixby. Dit kan ook wanneer de monitor is uitgeschakeld terwijl de opgevraagde informatie op het scherm wordt weergegeven.

​De G70B is verkrijgbaar in 28- en 32-inch-formaat, met een refresh rate van 144Hz en een responstijd van 1ms (GtG). Het platte IPS-scherm heeft een UHD-resolutie, is NVIDIA G-SYNC-compatibel en uitgerust met AMD FreeSync Premium Pro voor soepele gameplay.

​De G65B is verkrijgbaar in 27- en 32-inch-formaat, met een refresh rate van 240Hz en een responstijd van 1ms (GtG). Het QHD, 1000R gebogen scherm wordt geleverd met FreeSync Premium Pro voor een ongeëvenaarde game-ervaring die je een flinke voorsprong op de competitie geeft.

​De twee nieuwe Odyssey-modellen zijn verder voorzien van Game Bar, een krachtige tool waarmee je snel en eenvoudig je game-instellingen bekijkt. Zonder je gamescherm te verlaten kun je de reactietijd, de schermverhouding of de Game Picture-modus wijzigen.

​Samsungs Odyssey Ark is nu eerst exclusief beschikbaar in de E-store voor 2 weken3voor een verkoopadviesprijs van € 2.999,-. Tijdens de E-store lancering ontvang je bij aankoop van een Odyssey Ark een Soundbar S60B en installatie cadeau.

​De G70B en G65B zijn vanaf het vierde kwartaal van 2022 wereldwijd beschikbaar.

​Wil je meer weten over de nieuwste innovaties op het gebied van gaming-monitoren? Ga naar: https:// displaysolutions.samsung.com/gaming-monitor/odyssey-ark, of bezoek het Samsung Odyssey Twitch-kanaal: https://www.twitch.tv/samsungodyssey.

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.

  0 Reacties
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties

  Naar boven
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx