RuneScape nu beschikbaar op Steam

thumbnail

De pc-editie van RuneScape, de legendarische MMORPG van Jagex, maakt vandaag zijn langverwachte debuut in de Steam Store. De vraag naar RuneScape binnen de Steam-community was zelfs zo hoog dat de game afgelopen maand in de top 40 van Steam’s Global Wishlist stond.

Exclusieve content
RuneScape komt naar Steam met een Steam-pagina, achievements, badges, emoticons en ruilkaarten met de meest geliefde personages en items van de game. Voor gamers die lid worden van RuneScape via Steam is er nu exclusieve in-game content beschikbaar. Er zijn drie verschillende lidmaatschappen* beschikbaar met ieder zijn eigen beloningen, zoals unieke cosmetica (inclusief een ‘Steam’ Punk Forge Goblin outfit, Forge Goblin Warhammer en Mechincal Frog-huisdier) en de RuneScape Orchestral-soundtrack.

Cross-platform
Dankzij de cross-platform-functionaliteit is het voor spelers mogelijk om hun bestaande RuneScape-account te koppelen aan Steam en verder te spelen met een bestaand personage. Vooruitgang wordt opgeslagen in Steam, de desktopclient en mobiele edities (momenteel in Early Access voor Android-gebruikers en Closed Beta voor iOS-spelers).

Launchparty
RuneScape biedt zowel de free-to-play-versie als de lidmaatschappen aan op Steam, waarbij laatstgenoemde een uitgebreidere wereld levert met meer personages, vaardigheden, verhaallijnen en quests. Huidige spelers vieren de komst van de game op Steam en staan klaar om nieuwe spelers te verwelkomen met een in-game launchparty. Deze wordt gehouden in Taverley Docks, een van de eerste locaties die nieuwe spelers tegenkomen.

Missie
De lancering van RuneScape op Steam maakt deel uit van Jagex’ missie om het RuneScape-universum naar meer spelers over de hele wereld te brengen. RuneScape viert bijna zijn twintigste verjaardag en heeft in al die tijd meer dan 285 miljoen spelers verwelkomd. Dit jaar rapporteerde RuneScape zelfs haar hoogste ledenaantal ooit.

Ryan Ward, RuneScape Executive Producer, zei:
“Ik ben heel erg enthousiast dat RuneScape nu beschikbaar is op Steam. Het verbindt ons met een enorme community van PC-gamers. Samen met de miljoenen RuneScape-spelers verwelkomen we ze graag en willen we ze laten zien wat wij te bieden hebben. Het is een absoluut genoegen geweest om samen te mogen werken met Steam en om leuke, unieke content te creëren voor de wereldwijde community van Steam. We willen RuneScape naar een breder publiek brengen en dit is slechts het begin.”

Nathaniel Blue, Valve, zei:
“We zijn verheugd om een van ’s werelds grootste MMORPG’s, RuneScape, te verwelkomen op Steam en te delen met een groot wereldwijd publiek. Samen gaan we PC-gamers over de hele wereld met elkaar verbinden. Sommige van hen zullen zelfs voor het eerst de magische wereld van Gielinor gaan verkennen! Het is vanaf vandaag mogelijk om RuneScape gratis te downloaden via Steam.”

De Steam-versie van RuneScape levert precies dezelfde levende spelwereld en content als de RuneScape-client. De RuneScape-winkelpagina is nu live op Steam.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties

Naar boven
0
Klik om direct te reageren op dit artikel.x
()
x