Robin Williams toont liefde voor Legend of Zelda

thumbnail

Robin Williams staat bekend als één van de grootste fans van The Legend of Zelda-serie. De award-winnende Hollywood-acteur onthulde dat hij en zijn gezin totaal verslingerd zijn aan The Legend of Zelda-serie sinds hij ruim twintig jaar geleden voor het eerst een Zelda-spel speelde. Zijn liefde voor de serie inspireerde hem zelfs zijn dochter Zelda te noemen, naar de prinses die in de serie voorkomt.

Toen Robin in 1987 voor het eerst samen met zijn vrouw en zoon Zachary The Legend of Zelda speelde op zijn Nintendo Entertainment System, waren ze meteen grote fans. “De uren vlogen voorbij en we werden helemaal opgeslokt door dit epische avontuur,” legt Robin uit. “Mijn favoriete onderdeel was het oplossen van de puzzels. Ik vond het geweldig om elke kamer te verkennen en geheime doorgangen en verborgen objecten te vinden. Ik weet nog precies hoe het klinkt als een deur opengaat.”

Robins liefde voor de serie heeft hij ook op zijn gezin overgebracht, in het bijzonder op zijn dochter, Zelda Williams, die Robin naar prinses Zelda uit de serie heeft genoemd. “Het was eigenlijk heel vanzelfsprekend. Toen mijn vrouw zwanger was, zei mijn zoon Zachary dat Zelda de perfecte naam zou zijn voor zijn nieuwe zusje”. Robin en zijn vrouw dachten, “Zelda… Wat een geweldige naam … het is magisch, net als zij!” Op 31 juli 1989 werd Zelda Rae Williams geboren.

Het lijkt erop dat Zelda Williams ook haar vaders liefde voor The Legend of Zelda-serie heeft geërfd. “Ik heb bijna alle Zelda-spellen uitgespeeld… mijn beste herinnering aan The Legend of Zelda: Ocarina of Time was absoluut het spelen met pijl en boog. In die tijd deed ik aan boogschieten en daar ben ik nog steeds dol op. Het was heel leuk om dat in zo’n fantasiewereld te gebruiken.
Dat en Epona… ik reed in die tijd ook paard, en ik vond het een geweldig idee om een paard met een muziekinstrument te kunnen roepen.”

Robin en Zelda vinden het grappig dat haar ongebruikelijke naam vaak voor verwarring zorgt bij mensen – “Veel mensen denken dat ze is genoemd naar de vrouw van F. Scott Fitzgerald, maar neen, het is Zelda uit The Legend of Zelda!” zegt Robin. Zelda vult aan “Veel mensen zeggen dat het de coolste naam is ooit , ik vind het te gek dat ik naar een prinses ben genoemd”.

Dankzij hun gedeelde liefde voor Zelda verschijnt Robin samen met zijn dochter Zelda in een pan-Europese tv-campagne ter ere van de Europese lancering van The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D voor de Nintendo 3DS op 17 juni 2011.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
guest
Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Anoniem
Gast
Anoniem
6 maanden geleden

haha wauw dat kan je niet menen.

Anoniem
Gast
Anoniem
6 maanden geleden

echt heel leuk

Anoniem
Gast
Anoniem
6 maanden geleden

Dat is zeker leuk verwacht je toch niet van zo?n figuur.

Anoniem
Gast
Anoniem
6 maanden geleden

😀 haha niet verwacht, maar leuk om te lezen. Zelda blijft ook episch 🙂


Naar boven
4
0
Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
()
x