Iwata bevestigt: Geen Blu-Ray en DVD playback voor Wii U

thumbnail

Nintendo president Satoru Iwata heeft bevestigd dat de Wii U zowel geen ondersteuning zal bieden voor DVD’s als voor Blu-Ray. Via de VG247 laat de man weten dat veel mensen al een DVD- of Blu-Ray speler in huis hebben, waardoor men kan kiezen voor een ander formaat. “De Wii U heeft geen DVD of Blu-Ray playback mogelijkheden. De reden hiervoor is dat veel mensen hier al apparatuur voor hebben die dat wel kunnen, dus kiezen we voor een alternatief. Hierdoor hebben we niet te maken met patenten en dergelijke die aan de technologie gekoppeld zijn.”

 • 0 0 stemmen
  Artikelbeoordeling
  guest
  Vul je email-adres in. Dit veld is niet verplicht voor het plaatsen van een reactie.
  Vul hier een naam of nickname naar keuze in. Hiermee kun je zonder registratie reageren op Evilgamerz.
  4 Reacties
  oudste
  nieuwste meest gestemd
  Inline feedback
  Bekijk alle reacties
  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  dvdgames of blueraygames zijn niet nodig, want hij gaat zijn eigen soort cd?s krijgen dacht ik. Wel jammer dat je hem dus niet als dvd speler kan gebruiken. Ik heb eerlijk gezegd iever dat je hem met je pc kan verbinden en films vanaf je pc kan afspelen op tv ofzo

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  ik weet het niet helemaal. Nintendo probeert sowieso een ander publiek te raken maar alsnog.. je kan het idd ook zien als een feitje dat de WIIu hierdoor niet meer gaat kosten omdat er ook een DVDspeler in moet zitten. maar is de kwaliteit nog wel wat ze beloven..?

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  en dat die DVD speler er niet in zit vind ik echt geen ramp verder

  Anoniem
  Gast
  Anoniem
  1 jaar geleden

  Wat in mijn ogen betekent dat Nintendo dus weer een goedkope console op de markt gaat brengen. Als je wilt scoren zul je toch op zijn minst DVD games moeten uitbrengen of zoals Sony op een BR. Of heb ik het nu verkeerd? Domme zet als je het mij vraagt. 😮


  Naar boven
  4
  0
  Klik hier om anoniem of als lid te reagerenx
  ()
  x
  jeroen
  Wist je dat? Als Evilgamerz-lid kun je automatisch prijzen en rewards winnen! Meld je dus snel aan! Met een profiel kun je onder andere je cover-afbeelding en avatar wijzigen, maar ook  XP en Rewards verdienen!
  Holler Box